Ματς ελληνικού και συγκεκριμένα… ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος είναι αυτό ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μονπελιέ για τον δεύτερο όμιλο του Champions League το βράδυ της Τετάρτης. Την ώρα που ο Ολυμπιακός θα δίνει τη δική του μάχη στο Γκελζενκίρχεν απέναντι στη Σάλκε, θα έχει το αυτί του και σε ό,τι συμβαίνει στο Λονδίνο.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από μεγάλη νίκη με 5-2 απέναντι στην Τότεναμ, αλλά παραμένουν έκτοι και απέχουν εννέα βαθμούς από την πρωτοπόρο Μαν. Σίτι στην Premiership. Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα δεν είναι είδηση για τον Αρσέν Βενγκέρ: Γουόλκοτ, Ντιαμπί, Ροσίτσκι, Γκιμπς και Φαμπιάνσκι είναι σίγουρα εκτός μάχης, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Σανιά που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον αστράγαλο.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν απλώς… μαθηματικές ελπίδες για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια και στο 2013. Προέρχονται από 1-1 απέναντι στη Βαλενσιέν και είναι μόλις στη 14η της βαθμολογίας δίχως νίκη για τρεις αγωνιστικές. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Σουλεϊμάν Καμαρά.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν προϊστορία στην Ευρώπη. Η Άρσεναλ έχει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες. Η Μονπελιέ έχει αντιμετωπίσει αγγλική ομάδα πριν από φέτος μόνο στα προημιτελικά του Κυπελλούχων τη σεζόν 1990/91, όταν αποκλείστηκε από τη Μαν. Γιουνάιτεντ (1-1, 0-2).

Βαθμολογία

1) Σάλκε 8 (8-5)
2) Άρσεναλ 7 (7-6)
3) Ολυμπιακός 6 (7-7)
4) Μονπελιέ 1 (5-9)

Η τελευταία αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρσεναλ (21:45)
Μονπελιέ-Σάλκε (21:45)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube