Τις ελπίδες της για πρόκριση στο Top 16 της Euroleague ενίσχυσε η Αρμάνι Μιλάνο η οποία επικράτησε στην έδρα της της Τσεντεβίτα με 75-60, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έχοντας ως οδηγό τον Αντώνη Φώτση που βγήκε μπροστά σε καθοριστικά σημεία του ματς, έφτασε στην τρίτη της νίκη στο Γ’ όμιλο –στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός- και απέκτησε προβάδισμα όσον αφορά στο εισιτήριο που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης.

Ο «Μπάτμαν» κορυφαίος για τον ιταλικό σύλλογο με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Νταμπλ νταμπλ για τον Γιάννη Μπουρούση με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Το ματς

Με τους Φώτση και Χέντριξ… ζεστούς ξεκίνησε το παιχνίδι στο Μιλάνο. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ωστόσο ήταν ορεξάτος ο Μπιλάν με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου (20-18). Τα έξι λάθη της Τσεντεβίτα δεν της στοίχισαν καθώς οι παίκτες του Μάλκοβιτς είχαν σαφή υπεροχή στα ριμπάουντ. Η ομάδα του Σκαριόλο μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο παίρνοντας προβάδισμα επτά πόντων (25-18 και 29-22). Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω. Πέρασα στην αντεπίθεση και με επιμέρους 12-5 όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά αλλά κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα, 36-37.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στο παρκέ στο δεύτερο μέρος με σερί 8-0 ξέφυγαν αρχικά σε 49-42 ενώ στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου με επικεφαλής Φώτση και Μπουρούση και επιμέρους 12-1 βρέθηκαν στο +15 (61-46). Η ιταλική ομάδα είχε το μομέντουμ και δεν το έχασε με τη διαφορά να φτάνει και στο +22 (75-53) στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 75-60, όταν η Αρμάνι χαλάρωσε.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-37, 61-46, 75-60

Αρμάνια Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι, Στίπτσεβιτς 3 (1), Χέρστον 10, Φώτσης 15 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κουκ 3 (1), Μπουρούσης 11 (12 ριμπάουντ), Κιότι 2, Μέλι 5 (1), Λάνγκφορντ 11 (1), Χέντριξ 10, Μπαζίλε 5 (1)

Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Καρ, Ράιτ 9 (1), Σούπουτ 9 (1), Μπάμπιτς, Άντριτς 2, Σούτον 5 (1), Μπιλάν 15 (9 ριμπάουντ), Ιλιέφσκι 5 (1), Ζελαμπάλ 6, Νούρκιτς, Τόμας 4 (1), Γκριν 5 (1)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!