Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο τη Λιβόρνο αποκάλυψε ο Στέφανο Πιόλι. Ο προπονητής της Μπολόνια παραδέχτηκε πως πρώτος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή της στη Serie A, ωστόσο τόνισε πως η αναμέτρηση της Τετάρτης δίνει την ευκαιρία σε όσους παίκτες έχουν μικρή συμμετοχή, να αποδείξουν πως μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Βρίσκεται στην τελευταία θέση του Καμπιονάτο και έχει ανάγκη από μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, αν θέλει να παραμείνει στη Serie A και την επόμενη σεζόν. Λογικό είναι, λοιπόν, ο προπονητής της Μπολόνια, Στέφανο Πιόλι να ρίχνει το βάρος του στο πρωτάθλημα και να προτίθεται να προχωρήσει σε εκτενές ροτέισον στο ματς του Κυπέλλου, κόντρα στη Λιβόρνο.
«Δεν υποτιμούμε το θεσμό, αλλά ο βασικός στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Για το λόγο αυτό σκέφτομαι πως ο αγώνας του Κυπέλλου με τη Λιβόρνο είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκουραστούν οι βασικοί και να πάρουν χρόνο συμμετοχής όσοι έχουν παίξει λίγο μέχρι τώρα. Έτσι θα μου δείξουν αν μπορώ να υπολογίζω σε αυτούς και στο Καμπιονάτο. Ελπίζω να έχουν τη φιλοδοξία να αποδείξουν πως αξίζουν μεγαλύτερης συμμετοχής», τόνισε ο Πιόλι, μιλώντας με αφορμή το αποψινό παιχνίδι για το Κύπελλο Ιταλίας.
Η βαθμολογική κατάσταση της ομάδας μπορεί να χαρακτηριστεί απογοητευτική; «Σίγουρα δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε και βασικός υπεύθυνος είμαι εγώ. Αλλά στα τελευταία παιχνίδια είδα πολλά από αυτά που θέλω να βλέπω σε κάθε ματς. Η απόδοσή μας και η αντιδράσεις μας πλησίαζαν σε όσα ζητάω, κάτι που με κάνει να αισιοδοξώ πως με ανάλογη συνέχεια θα ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις και θα είμαστε στη Serie A και του χρόνου», απάντησε ο Στέφανο Πιόλι.
Κώστας Κουκάρας