Όταν η Ζενίτ το καλοκαίρι «έσκαγε» περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των Χουλκ και Βίτσελ, κάτι παραπάνω θα ήξερε.

Οι δύο τους «πήραν από το χεράκι» τους πρωταθλητές Ρωσίας στην εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-2 επί της Σπάρτακ Μόσχας για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς πέτυχαν τρία γκολ συνολικά και κράτησαν την ομάδα τους «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Χουλκ στο 22’, με ένα από τα γνωστά του δυνατά –σχεδόν άπιαστα- σουτ με το αριστερό. Οι Μοσχοβίτες, στην μετά Έμερι εποχή, απάντησαν άμεσα, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντζούμπα ισοφάρισε σε 1-1. Η Ζενίτ πήρε και πάλι προβάδισμα στο 41’, όταν ο Βίτσελ με ωραίο σουτ στη γωνία έκανε το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Ο διεθνής Βέλγος στο 71’ έδωσε... αέρα δύο γκολ στους φιλοξενούμενους με πλασέ μέσα από την περιοχή και λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα, ενώ στο 78’ ο Σιρόκοφ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 με εξαιρετικό σουτ στο «Γ». Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Εμενίκε στο 82’, με τη Ζενίτ να πλησιάζει στους τρεις την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχοντας ένα ματς περισσότερο.




Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube