Η μία έτρεχε με… φεράρι, η άλλη με… ποδήλατο! Η Ολύμπια Λάρισας «διέλυσε» με 147-48 την εφηβική ομάδα, που παρέταξε ο Μακεδονικός στο κλειστό της Νεάπολης και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γιώργος Αποστολίδης, που σημείωσε 26 πόντους. Οι «πορτοκαλί» στην 2η αγωνιστική (1 Οκτωβρίου) θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον νικητή του ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Το να προσπαθήσεις να αναλύσεις ένα τέτοιο παιχνίδι είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον το αυτονόητο! Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα με γρήγορο ρυθμό, με ασφυκτική πίεση και πολυφωνία στην επίθεση έδειξαν από νωρίς τις «άγριες» διαθέσεις τους απέναντι στην εφηβική ομάδα, που κατέβασε ο Μακεδονικός. Οι «πορτοκαλί» από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκαν δυναμικά στο παρκέ και μόλις από το πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά 24 πόντων. Στην δεύτερη περίοδο η Ολύμπια Λάρισας έγινε ακόμη πιο επιθετική με το σκορ του ημιχρόνου να τελειώνει 60-23, μια διαφορά που δεν θα μπορούσε να ανατραπεί. Το σκορ στα επόμενα δεκάλεπτα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με τους «πορτοκαλί» να πέρνουν τη νίκη με 147-48 κόντρα στους έφηβους του Μακεδονικού, στο επίσημο ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της Ολύμπιας Λάρισας.

Τα δεκάλεπτα: 31-7, 60-23, 96-37, 147-48

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μπέλσερ 25, Τριχόπουλος 13, Βουκαντίνοφ 8, Αποστολίδης 26, Τσιάρας 13, Καραβασάνης 20, Πρίντεζης 17, Θεοδωράκος 17, Μπάκμαν 8

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ : Καρυπίδης 7, Αντωνιάδης 14, Κιζερίδης 4, Κυριάκος 3, Νηρίδης 2, Πιτσαρούλης 2, Μπήτης 6

Επιμέλεια: Κώστας Αναγνώστου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαθμολογία Stoiximan GBL: 8η σερί νίκη για Παναθηναϊκό, καυτός ΠΑΟΚ και οριακές νίκες για ΑΕΚ, Άρη Betsson

Ξανθόπουλος: «Δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα»

Μίλιτσιτς: «Δείξαμε προσωπικότητα στο τέλος»

Αταμάν: «Ελπίζω στο μέλλον να είμαστε μαζί με οπαδούς του Ολυμπιακού» - Tι είπε για Λεσόρ

Ζιάγκος: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παικτών, να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για καλύτερο ελληνικό μπάσκετ»

Λύγισε το Περιστέρι Betsson στην παράταση σε επική «σκυλομαχία» ο Άρης Betsson

Χολμς: «Μετρούσα τις μέρες για να επιστρέψω, είδα φιλμ από αγώνες της Euroleague για να μπω στο κλίμα»

Λούκιτς: «Χάσαμε 3-4 λέι απ στο δεύτερο ημίχρονο που ούτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν περίμεναν»

Ζούρος: «Χάσαμε τον έλεγχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να διορθώσουμε τα κενά»

Έδειξε πόσο έλειψε: Όσα έκανε ο ορεξάτος Χολμς στην επιστροφή του μετά από σχεδόν δύο μήνες