«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων, μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση».

Παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, ανέφεραν σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιοι παράγοντες της επιχείρησης, καθώς χθες το βράδυ κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

"Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η ΔΕΗ προχωρά κανονικά στην είσπραξη του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών προς την επιχείρηση, να εξακολουθήσει να συνεισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων", ανέφεραν συγκεκριμένα.

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ αντισυνταγματική. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αναγγείλει ότι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, στο μεσοδιάστημα ωστόσο έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην ειπραχθεί το "χαράτσι" αφού τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει συνέπεια την λήψη νέων μέτρων.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συναγερμός στη Βρετανία: Συλλήψεις για εκρηκτικά και εκκενώσεις κατοικιών κοντά σε αμερικανική βάση

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή 3 του μετρό: Ποιοι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα

Η κακοκαιρία «έκοψε» στα δύο την Εύβοια - Ζημιές σε σπίτια, κατολισθήσεις

Ισχυρές βροχές σε 6 περιοχές και 8 μποφόρ στο Αιγαίο - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Τραγωδία στην Πλάκα: Στον 2ο όροφο εκτιμάται πως έγινε φονική η έκρηξη - Το σενάριο για το αέριο και τα επόμενα βήματα

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και συγγραφέας Δέσποινα Τομαζάνη- Πρωταγωνίστησε στη θρυλική «Γλυκιά Συμμορία»

Σφοδρή καταιγίδα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ: Ακυρώσεις πτήσεων – Xωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά

Πλάκα: Έγκυος ένα από τα θύματα – Τα σενάρια για τα αίτια της φονικής έκρηξης και οι «σαρωτικοί» έλεγχοι στα γύρω κτίρια

Σιωπή και συντρίμμια: Συγκλονιστικές εικόνες από την ασύλληπτη τραγωδία στην Πλάκα

Νταντάδες, σεφ και προσωπικοί βοηθοί: Η καθημερινότητα των πολύ πλούσιων οικογενειών