Για μια …νέα αρχή του Ολυμπιακού στο Top-16 της Ευρωλίγκας έκανε λόγο ο Χρήστος Μαρμαρινός. «Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μεταφέρεται τίποτα από την πρώτη φάση στην επόμενη. Μηδενίζεται το κοντέρ», σχολίασε μετά τη νίκη επί της Αρμάνι στο ΣΕΦ.

Ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Μπαρτζώκα στο τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών, σχολίασε στη Nova την δύσκολη συνέχεια στο Top-16. «Είναι δύσκολος ο όμιλος, είναι ακριβώς ο όμιλος που είχε στο μυαλό της η Ευρωλίγκα όταν σκέφτηκε να αλλάξει το σύστημα, δηλαδή με δυνατές ομάδες, δυνατά παιχνίδια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο. Ξέρουμε ότι είναι η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ από τις πρώτες θέσεις, η Κίμκι. Γενικά, είναι πολύ δύσκολος όμιλος, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν εύκολοι όμιλοι όταν μιλάς για δύο μεταξύ των καλύτερων 16 ομάδων».

Ενώ εξήγησε γιατί δεν υπάρχουν φαβορί, όπως θεωρούν πολλοί την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό. «Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Μηδενίζεται το κοντέρ. Αυτή τη στιγμή ναι, είμαστε πάρα πολύ φορμαρισμένοι, παίζουμε πάρα πολύ καλά. Ωστόσο, όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μεταφέρεται τίποτα από την πρώτη φάση στην επόμενη. Είναι νέα αρχή».

Για την 7η σερί νίκη που επετεύχθη απέναντι στην Αρμάνι. «Εμείς όταν κάνουμε προπόνηση δεν κοιτάμε τίποτα μακρινό, παρά μόνο την κάθε ημέρα, την κάθε φάση. Οτιδήποτε μας διακόπτει αυτό το ρυθμό είναι άσχημο, δεν το θέλουμε. Έτσι λοιπόν και σε αυτό το παιχνίδι, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε, θέλαμε να βγάλουμε αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις. Δεν θα ήταν καλό οτιδήποτε άλλο».

Κλείνοντας σημείωσε τα θετικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. «Το γεγονός πως όταν η ομάδα έπρεπε να κερδίσει, κέρδισε. Όταν η ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κι ήρθαμε εδώ να παίξουμε με την Τσεντεβίτα και ασθμαίναμε, κερδίσαμε. Αυτό γύρισε το διακόπτη και η ομάδα έκανε την πορεία που έκανε. Αυτό κρατάμε. Όταν πρέπει να κερδίζουμε, κερδίζουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»