Τους λόγους που συναίνεσε στο διαζύγιο του Τζέιμς Γκιστ με την Ουνικάχα Μάλαγα εξήγησε ο προπονητής της Μάλαγα, Γιασμίν Ρέπεσα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχε κανένα παράπονο από το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού.
Είχε γραφτεί ότι ο Κροάτης τεχνικός είχε κακές σχέσεις με τον Αμερικανό άσο, ωστόσο ο ίδιος το διαψεύδει. «Θέλω να τονίσω ότι ο Γκιστ είναι ένα πολύ καλό παιδί κι ένας εξαιρετικός παίκτης. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο Γκιστ δεν είχε κίνητρο. Ουδέποτε ανέφερα κάτι τέτοιο», δήλωσε στο «Goal» και πρόσθεσε: «Στην εποχή του Facebook και του Twitter ορισμένα πράγματα παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Ο Γκιστ για παράδειγμα. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι δεν έχει καν προφίλ στο Facebook ο Γκιστ και σχεδόν κάθε μέρα ο Τύπος αναδημοσίευε πράγματα που υποτίθεται ο Γκιστ έγραφε εκεί».
Όσο για το σκεπτικό της ανταλλαγής, είπε: «Εμείς στη θέση ‘4’ είχαμε τον Φραν Βάσκεθ και τον Λίμα πέρα από τον Γκιστ. Και τα τρία παιδιά που καλύπτουν την ίδια θέση διακρίνονται από παρόμοιες ικανότητες, έχουν ίδια χαρακτηριστικά. Είναι αθλητικοί παίκτες με πολύ καλά φυσικά προσόντα. Εμείς χρειαζόμασταν κάτι διαφορετικό για να δυναμώσουμε το ρόστερ μας. Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουμε έναν Ισπανό παίκτη όπως ο Φραν. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή, αφού κι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τα ίδια θέματα από τη στιγμή που απέκτησε τον Καπόνο. Ο Αμερικανός με τον Ματσιούλις και τον Πάνκο έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Έτσι αποφασίσαμε να γίνει αυτή η ανταλλαγή».
Τέλος, εκτίμησε ότι ο Γκιστ θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό. «Πράγματι είναι ένας παίκτης που δεν τον λες ούτε "4", ούτε "5", αλλά στον Παναθηναϊκό θα προσφέρει διότι τα αθλητικά προσόντά του τα χρειαζόταν η ελληνική ομάδα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με εμάς και τον Πάνκο. Του εύχομαι κάθε επιτυχία».