Η πρόσληψη του Βίκτορ Μουνιόθ στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έχει συζητηθεί αρκετά στην Ισπανία, καθώς ο 49χρονος τεχνικός είναι καταξιωμένος στην πατρίδα του. Ο Άγγελος Μπασινάς (που αγωνίζεται με τη Μαγιόρκα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν), αλλά και δύο παίκτες που έχουν συνεργαστεί με τον Μουνιόθ, οι Μιγκέλ Θέσαρ Ρεμπόσιο (τώρα παίζει στον ΠΑΟΚ) και Λουίς Κάρλος Κουαρτέρο μίλησαν στην SportDay και εξέφρασαν την άποψή τους για τον νέο προπονητή του «τριφυλλιού».
«Δεν έχω σαφή γνώμη για τον Βίκτορ Μουνιόθ, γιατί συνυπάρξαμε για μικρό χρονικό διάστημα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και δεν τον αντιμετώπισα όσο αγωνιζόμουν στη Μαγιόρκα πέρυσι και αυτός ήταν προπονητής της Σαραγόσα. Ωστόσο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει πολύ καλό όνομα στην Ισπανία. Έχω ακούσει πολύ θετικά λόγια για εκείνον. Όλοι στην Ισπανία τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του», δήλωσε ο Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος έχει πλέον αρχίσει να μαθαίνει την ισπανική πραγματικότητα.
Ο Περουβιανός Μιγκέλ Θέσαρ Ρεμπόσιο φοράει αυτή τη χρονιά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, τη σεζόν 2003-04 την είχε περάσει στη Σαραγόσα, όπου και είχε συνεργαστεί με τον Βίκτορ Μουνιόθ, κατακτώντας μάλιστα και το Κύπελλο Ισπανίας. Συνεπώς η άποψή του έχει ξεχωριστή σημασία: «Τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, η Σαραγόσα δεν πήγαινε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Μόλις ήρθε, είχε με τον καθένα μας τετ α τετ και εν συνεχεία με σκληρή δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης ανέβασε αγωνιστικά την ομάδα. Δεν θέλει να χάνει ούτε σε φιλικό. Θυμάμαι ότι προτιμούσε να παίζει με τον Βίγια στην κορυφή της επίθεσης (και έναν εκ των Ντάνι, Ντρούλιτς σε ορισμένα ματς) και οι υπόλοιποι να τον τροφοδοτούμε είτε με κάθετες πάσες είτε με μακρινές μπαλιές για να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά του. Κόβει το μάτι του. Είναι ποδοσφαιρικός τύπος».
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η γνώμη του παίκτη που δικαιωματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σημαία» της Σαραγόσα. Ο λόγος για τον Λουίς Κάρλος Κουαρτέρο, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου της Αραγονίας και από τα 17 του είναι μέλος της πρώτης ομάδας. Δούλεψε για 2.5 χρόνια με τον Βίκτορ Μουνιόθ και σίγουρα γνωρίζει καλά τον Ισπανό τεχνικό: «Δεν γνωρίζω τι θέλει ο Παναθηναϊκός από αυτόν, αλλά ξέρω ότι οι επιλογές του κ. Μουνιόθ δεν είναι τυχαίες. Είναι φιλόδοξος και σε κάθε ομάδα που πηγαίνει έχει τον τρόπο να κερδίζει το 100% των δυνάμεων από κάθε παίκτη. Θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους τεχνικούς μαζί με τον Βίκτορ Φερνάντεθ, που έχουν περάσει από τη Σαραγόσα. Έχει δικό του κωδικό επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές του και είναι λάτρης της προπόνησης».