Η υπογραφή του νέου συμβολαίου του Ντιντιέ Ντρογκμπά με την Τσέλσι καθυστερεί παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησαν πριν την έναρξη της σεζόν. Οι εκπρόσωποι του παίκτη στην προσπάθειά τους να του εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία, έχουν σαν σύμμαχο την εξαιρετική του απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια τόσο στην Πρέμιερσιπ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν και υπήρχε η αίσθηση ότι με την άφιξη του Σεφτσένκο ο Ντρογκμπά θα είχε πιο περιφερειακό ρόλο, αυτός εντυπωσιάζει με οκτώ γκολ στο ενεργητικό του σε όλες τις διοργανώσεις τη στιγμή που ο Ουκρανός πασχίζει να σκοράρει μετά το τέρμα που πέτυχε στο Τσάριτι Σιλντ απέναντι στη Λίβερπουλ.

Μπορεί, λοιπόν, να είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ των «μπλε» και αγαπημένο παιδί του Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο, η συμφωνία για νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Ο ατζέντης του δυναμικού στράικερ, Πιέρ Φρελότ, επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και εκφράζει την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση: «Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων αν και παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ ότι πιστεύαμε. Ο Ντιντιέ είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα και αυτό το γεγονός το γνωρίζουμε πολύ καλά» δήλωσε με νόημα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Ντρογκμπά ανήκει στην κατηγορία παικτών που μπορούν να εκμεταλλευτούν έναν κανονισμό της UEFA από το 2002 που επιτρέπει σε παίκτες άνω των 28 ετών να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του συμβολαίου τους εφόσον αυτό έχει υπογραφεί πριν από δύο ή τρία χρόνια. Ο Ιβοριανός σέντερ φορ έχει κλείσει τα 28 του χρόνια ενώ στην ομάδα του Λονδίνου υπέγραψε τον Ιούλιο του 2004 και θα έχει τη δυνατότητα το καλοκαίρι να εξαγοράσει την ελευθερία του για 6 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube