Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η Βαλένθια, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «νυχτερίδες», παρόλο που προηγήθηκαν στην έδρα της Θέλτα, με το γκολ του Ναβάρο στο 40΄, δέχθηκαν τρία γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (45΄-56΄) από την ομάδα του Βίγκο και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να ανακάμψουν. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2, με τον Μοριέντες στο 63΄. Σε αντίθεση με τη Βαλένθια, δύο ομάδες που δεν είχαν γευτεί τη χαρά της νίκης φέτος, η Μπιλμπάο και η Σανταντέρ πανηγύρισαν τα πρώτα τους «τρίποντα». Οι Βάσκοι πήραν σπουδαίο «διπλό» 3-2 στην έδρα της Ταραγόνα, ενώ η ομάδα του Μιγκέλ Άνχελ Πορτουγκάλ, επικράτησε 1-0 της Οσασούνα, στην Παμπλόνα. Εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η ομάδα του Άγγελου Μπασινά (ήταν εκτός αποστολής), Μαγιόρκα, 1-0 τη Λεβάντε. Ψηλά στη βαθμολογία παρέμεινε στη βαθμολογία και η Σαραγόσα που νίκησε εύκολα στη χώρα των Βάσκων 3-1 την παραπαίουσα Σοσιεδάδ, που παραμένει στον ένα βαθμό και την τελευταία θέση. Ισοπαλία χωρίς τέρματα στο «Μαδριγάλ» μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Εσπανιόλ.

Θέλτα – Βαλένθια 3-2

Σπουδαία νίκη με 3-2 πανηγύρισε η Θέλτα επί της Βαλένθια στο «Μπαλαΐδος» για την 6η αγωνιστική της Primera Division, αναγκάζοντας μάλιστα την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ στην πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως, παρόλο που ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και πίεσαν για το γρήγορο γκολ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με κεφαλιά του Ναβάρο στο 40΄ ύστερα από σέντρα του Βίγια. Η ομάδα του Βίγκο, ωστόσο, κατάφερε να απαντήσει σχεδόν άμεσα, ενώ και στη συνέχεια ήταν καταιγιστική. Μπαϊάνο, στο 45΄, Ιρινέι στο 52΄ και Κανόμπιο στο 56΄ πέτυχαν γρήγορα γρήγορα τρία γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι. Προς στιγμήν η Βαλένθια κατάφερε να επανέλθει στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, αφού ο Μοριέντες εκμεταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα της Θέλτα και έκανε στο 63΄ το 3-2. Μάλιστα, στο 75΄, ο ίδιος παίκτης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως στο τετ-α-τετ με τον Πίντο, έστειλε τη μπάλα άουτ. Από μία απώλεια είχαν στο παιχνίδι αυτό οι δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο, αποχώρησαν τραυματίες, Γκουστάβο Λόπεζ για τους γηπεδούχους και Βιθέντε για τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Θέλτα (Φερνάντο Βάσκεθ): Πίντο, Άνχελ, Τάμας, Λέκι, Πλασέντε, Ιρινέι, Ούμπινα, Γκουστάβο Λόπεζ (21΄ Νούνιεθ), Κανόμπιο, Νενέ (82΄ Κοντρέρας), Μπαϊάνο (76΄ Περέρα)

Βαλένθια (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Κανιθάρεθ, Μιγκέλ, Ναβάρο, Αγιάλα, Μορέτι, Εντού, Αλμπέλδα, Βιθέντε (27΄ Μοριέντες), Σίλβα (55΄ Χοακίν), Ανγκούλο (55΄ Γκαβιλάν), Βίγια

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Primera Division:

Σάββατο 14/10

Ατλέτικο Μ. – Ουέλβα 2-1
(72΄ πεν. Τόρες, 77΄ Αγκουέρο – 63΄ Γκερέρο)

Χετάφε – Ρεάλ Μ. 1-0
(60΄ Αλέξις)

Κυριακή 15/10

Θέλτα – Βαλένθια 3-2
(45΄ Μπαϊάνο, 52΄ Ιρινέι, 56΄ Κανόμπιο – 40΄ Ναβάρο, 63΄ Μοριέντες)

Ταραγόνα – Μπιλμπάο 2-3
(54΄ αυτ. Σαριέγκι, 70΄ Μακουκούλα – 10΄ πεν. Γιέστε, 28΄ Ιραόλα, 50΄ Γιέστε)

Λεβάντε – Μαγιόρκα 0-1
(21΄ Αράνγκο)

Οσασούνα – Σανταντέρ 0-1
(53΄ πεν. Μέλο)

Σοσιεδάδ – Σαραγόσα 1-3
(29΄ πεν. Πριέτο – 34΄ πεν., 58΄ Ντ. Μιλίτο, 54΄ Ντιόγκο)

Βιγιαρεάλ – Εσπανιόλ 0-0

20:00 Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη

22:00 Μπέτις – Λα Κορούνια

Τα παιχνίδια του Σαββάτου

Η επόμενη αγωνιστική (7η, 21-22/10)

Βιγιαρεάλ – Λεβάντε
Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ
Σαραγόσα – Μπέτις
Λα Κορούνια – Ατλέτικο Μ.
Ουέλβα – Χετάφε
Ρεάλ Μ. – Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη – Ταραγόνα
Μπιλμπάο – Θέλτα
Βαλένθια – Οσασούνα
Εσπανιόλ – Σανταντέρ

Η βαθμολογία της Primera Division

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube