Στο τελικό στάδιο μπήκε τη Δευτέρα η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Ρόμα για το Champions League. Προβληματισμός Σόλιντ για την ενδεκάδα, σκέψεις να χρησιμοποιήσει δύο αμυντικά χαφ (Στολτίδη-Καφέ) και τον Ριβάλντο πίσω από τον Κωνσταντίνου, σε σύστημα 4-2-3-1. Ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό δηλώνει στο κανάλι του Champions League ο Ριβάλντο και προσθέτει: «Μικρότεροι σύλλογοι έχουν καταφέρει περισσότερα από εμάς στο Champions League. Πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε κι εμείς περισσότερο». Με την άποψη αυτή συμφωνεί ουσιαστικά και ο προπονητής του, δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί το επίσημο περιοδικό της UEFA. Σφυρίζει ο Γκρέιαμ Πολ στο «Καραϊσκάκη». Η προϊστορία της αναμέτρησης.
Καταλήγει στο 4-2-3-1
Στο τελευταίο στάδιο μπήκε τη Δευτέρα η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Ρόμα για τον τέταρτο όμιλο του Champions League, στο «Καραϊσκάκη». Μετά το ρεπό της Κυριακής (ελέω εκλογών) οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις προπονήσεις έχοντας στο μυαλό τους τη νίκη και τίποτα λιγότερο. Η πίστη για την κατάκτηση των τριών βαθμών είναι διάχυτη και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με οδηγό τη… Ρετζίνα, που επικράτησε 1-0 των «τζιαλορόσι» την Κυριακή και έδειξε το δρόμο.
Ο Τροντ Σόλιντ για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο έχει την πολυτέλεια να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, δεδομένου ότι ανέτοιμος είναι μόνο ο Μπουλούτ, που όμως δεν έχει δηλωθεί για το Champions League. Στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Τούρκος μπακ έκανε ατομική προπόνηση και μάλιστα συμμετείχε για λίγη ώρα και στο τελευταίο οικογενειακό διπλό πριν το ματς με τους Ρωμαίους. Ο Έρβιν Λέμενς ακολούθησε ήπιο φυσιοθεραπευτικό και κινησιοθεραπευτικό πρόγραμμα. Την Τρίτη, οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 18:00, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί στου Ρέντη η συνέντευξη Τύπου του Τροντ Σόλιντ.
Όσον αφορά στα αγωνιστικά πλάνα του Τροντ Σόλιντ για τον αγώνα της Τετάρτης, ο Νορβηγός τεχνικός προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του 4-2-3-1, με τον Παντελή Καφέ να αγωνίζεται ως δεύτερο αμυντικό χαφ πλάι στον Στολτίδη, τον Ριβάλντο μπροστά τους και πίσω από τον Κωνσταντίνου. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, δίλημμα υπάρχει για τη θέση του αριστερού μπακ, την οποία διεκδικούν οι Ντομί και Γεωργάτος (με φαβορί τον πρώτο) και αυτές των δύο κεντρικών αμυντικών, για τις οποίες μάχονται Σέζαρ, Ουαντού και Ανατολάκης. Δεν αποκλείεται πάντως αν προτιμηθεί το 5-3-2 να παίξουν και οι τρεις. Μια άλλη σκέψη που υπάρχει αναφορικά με το 4-2-3-1 είναι να αγωνιστεί στα χαφ ο Τζόρτζεβιτς, ο Γεωργάτος να πάρει τη θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Ντομί να αγωνιστεί πίσω του σαν αριστερό μπακ. Στην παρούσα φάση πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες πιθανότητες τις συγκεντρώνει η πρώτη περίπτωση, δηλαδή το 4-2-3-1 με τα δύο αμυντικά χαφ. Οι 100% σίγουροι είναι οι Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο και Κωνσταντίνου.
Σύντομα πρόταση για Μιχάλη;
Η παρουσία του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου για τα προκριματικά του Euro 2008 έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Στην Αγγλία θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η Μάντσεστερ Σίτυ θα καταθέσει επίσημη πρόταση τον Δεκέμβριο για να αποκτήσει τον Κύπριο φορ. Την Κυριακή αρκετές εφημερίδες της Αγγλίας (π.χ Daily Mirror) αναφέρονται στο ενδιαφέρον της ομάδας του Στιούαρτ Πιρς, κάτι που άλλωστε συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες. Απλά αυτή την φορά κάνουν και λόγο για μελλοντική πρόταση στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Έρχεται... χαμένη η Ρόμα
Την ήττα με 1-0 γνώρισε εκτός έδρας η Ρόμα από τη Ρετζίνα και θα έρθει στην Ελλάδα με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία. Οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκαναν κακή εμφάνιση και με το αποτέλεσμα αυτό έπεσαν από την κορυφή, όπου βρίσκεται η Ίντερ με 14 βαθμούς και μοιράζονται τη δεύτερη θέση με την Παλέρμο (από 12 βαθμούς). Το γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Αμορούζο στο 48'. Η σύνθεση των Ρωμαίων: Ντόνι, Κασέτι (89' Οκάκα Τσούκα), Κίβου, Φεράρι, Τονέτο, Ντε Ρόσι, Μαντσίνι (62' Ταντέι), Περότα, Πιζάρο, Ρόζι (62' Μοντέλα), Τότι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς Πανούτσι, Μεξές, Ακουιλάνι και Βούτσινιτς, ωστόσο επέστρεψε μετά από απουσία σχεδόν ενός μήνα ο Αμαντίνο Μαντσίνι. Τον αγώνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού παρακολούθησε από κοντά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
Όσον αφορά στους άλλους αντιπάλους, η Σαχτάρ νίκησε τη Σάρκιβ εκτός έδρας με 3-0 με τέρματα των Μάρικα (10’), Αγκαχόουα (41’) και Μπραντάο (65’) και παραμένει στην κορυφή μαζί με τη Ντινάμο Κιέβου με 26 βαθμούς σε 10 αγώνες. Πρώτη ήττα για τη Βαλένθια, με 3-2 από τη Θέλτα στο Βίγκο. Ναβάρo (41’) και Μοριέντες (63’) σημείωσαν τα γκολ των ηττημένων που είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ατλέτικο με 13 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.
Σπαλέτι: «Να επανορθώσουμε με Ολυμπιακό»
Εμφανώς δυσαρεστημένος από την ήττα της ομάδας του, αλλά και την κάκιστη εμφάνιση παρουσιάστηκε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μετά τον αγώνα. «Οπως είχα πει και πριν από λίγες ημέρες έχουμε δύο παρόμοια ματς σε διάστημα τριών ημερών. Ρετζίνα και Ολυμπιακός είναι δυνατές ομάδες, με σκληρές έδρες, οι οποίες θέλουν μεγάλη προσοχή. Δυστυχώς στο πρώτο απ' αυτά τα δύο ματς δεν παίξαμε καλά και δεν τα καταφέρουμε. Πρέπει να επανορθώσουμε στην Αθήνα, όπου το παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο».
Η αποστολή της Ρόμα έρχεται στην Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι (13:00). Στις 19:00 οι Ρωμαίοι θα προπονηθούν στο «Καραϊσκάκη», ενώ μισή ώρα νωρίτερα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
* Η Μπόλτον ζήτησε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δύο εισιτήρια για το παιχνίδι της Τετάρτης προκειμένου να το παρακολουθήσουν ο υπεύθυνος των σκάουτέρ της, Ντειβ Γουόρθιγκτον, και ο σκάουτερ, Τζακ Τσάπμαν.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Άκης Στρατόπουλος