Η πρώτη νίκη του Αιγάλεω στην ιστορία της, στην Α1 είναι γεγονός. Η αθηναϊκή ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης, επικρατώντας με 82-63 επί της ΑΕΛ, στέλνοντας μήνυμα στους υπόλοιπους συλλόγους ότι δεν θα είναι εύκολο θύμα για κανέναν. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Κέιντρν Κλάρκ που ήταν από άλλο πλανήτη πετυχαίνοντας 51 από τους 83 πόντους της ομάδας του!

Ποιος είδε το Αιγάλεω και δεν φοβήθηκε. Οι παίκτες του Δημήτρη Καρβέλα έχοντας εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,25, είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα. Παίκτης κλειδί ήταν αναμφισβήτητα, ο Κλάρκ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχοντας εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από παντού, οδήγησε την ομάδα του σε μια μεγάλη νίκη. Παρόλα αυτά το πρώτο δεκάλεπτο θα έληξε με το Αιγάλεω να είναι μόλις 2 πόντους μπροστά (18-16).

Ωστόσο στη δεύτερη περίοδο παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά 11 πόντων (43-32). Στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο το σκηνικό του αγώνα θα παραμείνει το ίδιο, με το Αιγάλεω να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά. Τελικά το παιχνίδι θα τελειώσει με 82-63 υπέρ του Αιγάλεω και τον Κλαρκ να τελειώνει το ματς με 51 πόντους! Από την πλευρά της ΑΕΛ που μετά την καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό απογοήτευσε, ξεχώρισαν ο Παυλίδης με 12 πόντους και ο Παπανικολόπουλος με 16.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-32, 60-45, 82-63

ΑΙΓΑΛΕΩ (ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ): Σουρλής, Αντερσον 9 (1), Στιπάνοβιτς, Μάκιτς 6, Παπαδημητρίου 3, Κλαρκ 51 (9), Αγγελακόπουλος 4, Καλινικίδης 7, Κουλ 2, Ανθης.

ΑΕΛ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Λι 13 (1), Λεπόγεβιτς 3 (1), Παπανικολόπουλος 16 (3), Παπαχρήστος, Ορφανός, Μπόλιτς 9 (1), Παυλίδης 12 (2), Ουίλιαμς 6, Τζόνσον, Τσιάκος 4.


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαθμολογία Stoiximan GBL: 8η σερί νίκη για Παναθηναϊκό, καυτός ΠΑΟΚ και οριακές νίκες για ΑΕΚ, Άρη Betsson

Ξανθόπουλος: «Δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα»

Μίλιτσιτς: «Δείξαμε προσωπικότητα στο τέλος»

Αταμάν: «Ελπίζω στο μέλλον να είμαστε μαζί με οπαδούς του Ολυμπιακού» - Tι είπε για Λεσόρ

Ζιάγκος: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παικτών, να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για καλύτερο ελληνικό μπάσκετ»

Λύγισε το Περιστέρι Betsson στην παράταση σε επική «σκυλομαχία» ο Άρης Betsson

Χολμς: «Μετρούσα τις μέρες για να επιστρέψω, είδα φιλμ από αγώνες της Euroleague για να μπω στο κλίμα»

Λούκιτς: «Χάσαμε 3-4 λέι απ στο δεύτερο ημίχρονο που ούτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν περίμεναν»

Ζούρος: «Χάσαμε τον έλεγχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να διορθώσουμε τα κενά»

Έδειξε πόσο έλειψε: Όσα έκανε ο ορεξάτος Χολμς στην επιστροφή του μετά από σχεδόν δύο μήνες