Ο Ράφα Μπενίτεθ προειδοποίησε τον Πίτερ Κράουτς ότι δεν πρόκειται να έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ επειδή πετυχαίνει μόνο γκολ. Ο 25χρονος επιθετικός μπορεί να έχει βρει φέτος 11 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και για τους «κόκκινους» και για την Εθνική ομάδα, αλλά συνεχίζει να κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Ο Κράουτς ήταν ο σκόρερ στον νικηφόρο για την Λίβερπουλ αγώνα με την Μπορντό για το Τσάμπιονς Λιγκ (1-0) και ελπίζει ότι αυτό το γκολ θα είναι αρκετό ώστε να είναι στην ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ.

Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός επιμένει ότι οι αριθμοί των γκολ δεν εγγυώνται θέση στην αρχική ενδεκάδα και προτρέπει τον Κράουτς να βελτιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του γενικότερα. «Δε νομίζω ότι όταν κάποιος σκοράρει, αυτό αυτόματα αναλύεται στο ότι παίζει καλά για την ομάδα. Το θέμα δεν είναι μόνο να βάζεις γκολ. Αυτό δεν είναι αρκετό», εξήγησε ο Μπενίτεθ στην εφημερίδα «Daily Express», και συνέχισε:

«Εάν σκοράρεις και παίζεις καλά, τότε θα βάλεις ακόμα περισσότερα γκολ. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος με τον Κράουτς την περασμένη χρονιά όταν δεν πετύχαινε γκολ και χαίρομαι φέτος όταν δε σκοράρει ο Γκρεκ Μπέλαμι. Δεν έβαζαν γκολ αλλά τους χρησιμοποιούσαμε επειδή έπαιζαν καλά για την ομάδα. Μερικές φορές ο κόσμος μιλάει για τους επιθετικούς όταν βρίσκουν δίχτυα, αλλά για εμένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τους βλέπω να δουλεύουν σκληρά και να παίζουν για την ομάδα».

Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube