Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ένας από τους "πράσινους" δηλώνει ότι ελπίζει η ομάδα του να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Ρικάρντο Σόουζα Μπόβιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Supersport και θα μεταδοθεί τη Δευτέρα στην "Ωρα των Πρωταθλητών", ανέφερε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν φοβούνται την "Ενωση" και πως θα παίξουν με πάθος και ψυχή για την νίκη: "Ελπίζω να δουλέψουμε σωστά και να βγούμε νικητές από αυτή την αναμέτρηση". Ολοκληρώθηκε η πρoετοιμασία για το παιχνίδι, στην αποστολή ο Μπόβιο. Πάνω από 40.000 φίλοι του "τριφυλλιού" θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, προϊστορία με ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπόβιο
Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ...
"Γνωρίζω τη σπουδαιότητα αυτής της αναμέτρησης. Πρόκειται για ένα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι παντού τα ίδια, στην Αθήνα, στην Ισπανία, στη Βραζιλία. Είναι σημαντικό παιχνίδι, όλοι θέλουν να κερδίσουν, αγωνίζονται με μεγάλη διάθεση για τη νίκη, όπως συμβαίνει σε όλα τα ντέρμπι. Ελπίζω να δουλέψουμε σωστά και να βγούμε νικητές από αυτή την αναμέτρηση, η οποία νομίζω πως είναι σημαντική για τη συνέχεια μας στο πρωτάθλημα".
Για τα κλειδιά της αναμέτρησης
"Πιστεύω πως τα «κλειδιά» του παιχνιδιού θα είναι η διάθεση και η ένταση με την οποία θα αγωνιστούμε, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή μας. Πρέπει να παίξουμε με πάθος και ψυχή, ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Εφόσον συμβούν αυτά, πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς".
Για την ΑΕΚ...
"Σεβόμαστε την ΑΕΚ, είναι μια καλή ομάδα. Oσο για το φόβο, νομίζω ότι όποιος φοβάται τον αντίπαλο, δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην ΑΕΚ και να κάνουμε τη δουλειά μας. Η λέξη φόβος δεν υπάρχει για μας".
Για τη σχέση του με τους Βραζιλιάνους της ΑΕΚ...
"Είμαστε φίλοι εκτός γηπέδου, αλλά από τη στιγμή που ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του αγώνα, η φιλία μένει έξω από το γήπεδο. Ελπίζω σε αυτή την αναμέτρηση, μιας και είναι ο μοναδικός Βραζιλιάνος στην ομάδα μου, να βγω εγώ νικητής και να χαρώ περισσότερο".
Για το Βίκτορ Μουνιόθ
"Ο προπονητής ήρθε με μεγάλη όρεξη για δουλειά, όπως όλοι άλλωστε και νομίζω ότι στον αγώνα με τη Χάποελ είδαμε μια διαφορετική ομάδα. Είναι καλός άνθρωπος. Μας μιλάει συνέχεια. Μας επισημαίνει ποιο είναι το σωστό και το καλύτερο για την ομάδα. Είναι άξιος και πιστεύω πως θα αφήσει έργο στην Ελλάδα".
Λευτέρης Καραγιάννης, Διονύσης Δεσύλλας