Ήταν 3 Μαΐου του 2009, όταν ο Παναθηναϊκός σήκωνε στην «O2 World Arena» του Βερολίνου τον πέμπτο ευρωπαϊκό του τίτλο. Απόψε (21:00, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr), σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά, θέλει στο ίδιο γήπεδο τη νίκη απέναντι στην Άλμπα, που θα ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος απών, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, έμεινε στην Αθήνα και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της επόμενης εβδομάδας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ελπίζει η ομάδα του να παρουσιάσει στο παρκέ το πρόσωπο που έβγαλε δίχως τον ηγέτη της απέναντι στη Ζαλγκίρις κι όχι εκείνο κόντρα στην Αναντολού Εφές. Μπανκς και Ούκιτς θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος να καλύψουν το κενό και να οδηγήσουν την ομάδα τους στην τρίτη νίκη απέναντι στη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, που θα έχει έναν… Ομπράντοβιτς στον πάγκο.

Όχι ασφαλώς τον Ζέλικο, αλλά τον συμπατριώτη του, Σάσα. Η Άλμπα αναζητεί την πρώτη της νίκη σε Top 16 μετά από εννιά αποτυχημένες προσπάθειες. Θα παρουσιαστεί οπλισμένη με θάρρος μετά την ενθαρρυντική εμφάνιση απέναντι στην Αναντολού Εφές στην Τουρκία, αλλά και ξεκούραστη αφού δεν είχε υποχρεώσεις στο γερμανικό πρωτάθλημα (είναι πέμπτη με 11 νίκες και 5 ήττες). Ασφαλώς δεν αποτελεί φόβητρο, καθώς φέτος μετρά τέσσερις ήττες σε έξι ματς στην έδρα της έχοντας κερδίσει μόνο τις αδύναμες Σαλόν και Πρόκομ, ωστόσο θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στον όμιλο και όποιος χάσει από αυτή θα έχει… μπελάδες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Ρομπέρτο Κιάρι (Ιταλία).

Υπεροχή σε παράδοση και αριθμούς

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στην προϊστορία, καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε έξι ματς απέναντι στην Άλμπα, ενώ υπερέχει και στη στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (Παναθηναϊκός-Άλμπα)

Επίθεση: 73,6 μ.ο. (8ος) – 69,5 μ.ο. (16η)
Άμυνα: 72,2 μ.ο. (5ος) – 74,7 μ.ο. (12η)
Βολές: 69,2% (22ος) – 76% (5η)
Δίποντα: 54,5% (4ος) – 50,3% (10η)
Τρίποντα: 35,2% (12ος) – 32,6% (20η)
Ριμπάουντ: 32,6 μ.ο. (6ος) – 35,5 μ.ο. (15η)
Αμ. Ριμπάουντ: 22 μ.ο. (4ος) – 25,2 μ.ο. (18η)
Επ. Ριμπάουντ: 10,6 μ.ο. (13ος) – 10,3 μ.ο. (11η)
Ασίστ: 16,4 μ.ο. (4ος) – 13,3 μ.ο. (17η)
Λάθη: 15,6 μ.ο. (4ος) – 14,3 μ.ο. (6η)
Κλεψίματα: 5,1 μ.ο. (18ος) – 5,2 μ.ο. (17η)
Τάπες: 3,5 μ.ο. (6ος) – 3,2 μ.ο. (17η)
Φάουλ υπέρ: 22,9 μ.ο. (2ος) – 21 μ.ο. (12η)
Φάουλ κατά: 21,8 μ.ο. (10ος) – 21,5 μ.ο. (12η)
Index: 81,9 μ.ο.(8ος) – 70,9 μ.ο. (16η)

Το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος

Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός 21:00
Μπάμπεργκ-Αναντολού Εφές (17/1, 20:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης (17/1, 21:45)
Ζαλγκίρις Κάουνας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/1, 21:45)

Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0, Ρεάλ Μαδρίτης 3-0, Αναντολού Εφές 2-1, Παναθηναϊκός 2-1, Ζαλγκίρις Κάουνας 1-2, Ουνικάχα Μάλαγα 1-2, Μπάμπεργκ 0-3, Άλμπα Βερολίνου 0-3.

Στ’ Όμιλος

Μπεσίκτας-Μπαρτσελόνα (17/1, 21:45)
Χίμκι-Μακάμπι Τελ Αβίβ (18/1, 18:00)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Κάχα Λαμποράλ (18/1, 20:30)
Ολυμπιακός-Σιένα (18/1, 22:00)

Βαθμολογία: Κάχα Λαμποράλ 3-0, Σιένα 3-0, Μπαρτσελόνα 2-1, Χίμκι 2-1, Μακάμπι 1-2, Ολυμπιακός 1-2, Μπεσίκτας 0-3, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 0-3.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Aπόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους άπαντες στον Παναθηναϊκό - Ο MVP στη Βαλένθια και το Game 3»

ΜακΚόλουμ: «Υπερβολική η τιμωρία του Γιαννακόπουλου, δεν είναι σωστό να μην βρεθεί στο Final 4»

Ζέρβας: «Πολύ καλά αγωνιστικά και πνευματικά ο Ολυμπιακός - Καλή ευκαιρία να τελειώσει τη Μονακό την Τρίτη»

Aποθέωσε το Game 2 του Παναθηναϊκού η Euroleague: «Από τα ματς που σε 20 χρόνια θα θυμάσαι ακριβώς που το είδες»

Αταμάν για Γιαννακόπουλο: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για έναν πρόεδρο που θυσιάζει τη ζωή του για το μπάσκετ»

Ευρωλίγκα: Λάμψη Χέιζ-Ντέιβις στο Top10 με το buzzer beater απέναντι στη Βαλένθια

Θύρα 13 προς Γιαννακόπουλο: «Μαζί στις νίκες και στις τιμωρίες - Πρόεδρε, μαζί θα το σηκώσουμε»!

Κοντός: «Υπάρχει σύστημα απέναντί μας που παλεύει με λύσσα - Μια γροθιά μέχρι το πραγματικό τέλος»

MVP των Game 2 της Ευρωλίγκας ο Καμπάτσο - Άφησε 2ο τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις

Aλύγιστη και χωρίς Ταβάρες η Ρεάλ, έκανε μια... χαψιά τη Χάποελ με 100άρα και βλέπει Final Four!