Πριν από μερικές ημέρες η κίνηση του Άλκη Φωτίου να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε βαθιά ανάσα στον οικονομικά ταλαιπωρημένο σύλλογο.

Ο επιχειρηματίας δάνεισε 120.000 ευρώ με αντάλλαγμα την εκχώρηση μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Επειδή όμως η ΑΕΚ δεν είναι βέβαιο ότι θα παίζει και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα, αποφασίστηκε για τα υπόλοιπα 40.000 ευρώ να υπάρξει η εγγύηση πως θα επιστρέψουν στην τσέπη του μέσω ενδεχόμενης πώλησης του Ταξιάρχη Φούντα.

Στο απευκταίο σενάριο υποβιβασμού της ΑΕΚ, λοιπόν κι εφόσον πουληθεί κατόπιν ο Φούντας, ο κ. Φωτίου θα μπορεί να λάβει ένα ποσό που θα ξεκινά από 120.000 ευρώ και θα φτάνει μάξιμουμ τις 180.000.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η αγάπη του επιχειρηματία για την Ένωση φέρεται να είναι τέτοια που ο ίδιος δεν διατηρεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί των δικαιωμάτων του παίκτη, αλλά απλά διασφαλίζει τα χρήματα που κατέβαλε. Αν δηλαδή η τιμή του Φούντα εκτοξευθεί, ο κ. Φωτίου θα πάρει ένα ποσό που θα υπερβαίνει απλά για λίγο τα χρήματα που δάνεισε στην ΑΕΚ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.