«Τρικολόρ» ή «Μπιανκοσελέστε»; Αυτό είναι το ερώτημα που φαίνεται να βασανίζει τον Γκονζάλο Χιγκουαίν για το ποιας εθνικής την φανέλα θα επιλέξει να φορέσει τελικά. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της Ρίβερ Πλέιτ που ναι μεν είναι Αργεντίνος αλλά διαθέτει και Γαλλικό διαβατήριο, διεκδικείται από τις δύο αυτές χώρες, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει επιλέξει. «Δεν απορρίπτω τίποτα, έχω Γαλλικό διαβατήριο αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει για τίποτα», τόνισε μεταξύ άλλων ο 18χρονος.
«Δεν απορρίπτω τίποτα, έχω Γαλλικό διαβατήριο αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει για τίποτα. Δεν είμαι μεγάλος σε ηλικία και θέλω να αποφασίσω όταν νομίζω ότι είμαι έτοιμος για την σωστή απόφαση. Θέλω να είμαι βέβαιος όταν επιλέξω. Δεν έχω επιλέξει ακόμα, αυτό θα το κάνω με την γνώμη της οικογένειας μου, του πατέρα μου και του αδερφού μου», είπε ο Χιγκουαίν.
Μπασίλε και Ντομενέκ, οι προπονητές δηλαδή Αργεντινής και Γαλλίας αντίστοιχα , βλέπουν τον ταλαντούχο νεαρό με πολύ καλό μάτι και σίγουρα θα τον ήθελαν να τον έχουν στις υπηρεσίες τους. Από την πλευρά του ο Ρειμόντ Ντομενέκ είχε κάνει και δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Χιγκουαίν προτιμούσε την Γαλλία από την Αργεντινή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τεχνικός της Γαλλίας, έχει καλέσει τον επιθετικό της Ρίβερ στο φιλικό παιχνίδι της Γαλλίας με την εθνική Ελλάδας στης 15 Νοεμβρίου. Το τι θα επιλέξει ο Χιγκουαίν κανένας δεν το γνωρίζει, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το φιλικό που έχει κλειστεί για τις 7 Φεβρουαρίου στο «Στάντ Ντε Φράνς», μεταξύ των «Τρικολόρ» και των «Μπιανκοσελέστε» αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Επιμέλεια:Νίκος Τζαλίδης