Επιτέλους νίκη για τον Πανιώνιο μετά από 7 αγώνες!

Ο Φανούρης Γουνδουλάκης χάρισε τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό, μετά από μεγάλη γκέλα του γκολκίπερ των Βοιωτών στο 79'.

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τους Νεοσμυρνιώτες, την ώρα που οι Βοιωτοί έχασαν την ευκαιρία να εδραιωθούν στη πέμπτη θέση και απειλούνται να τους πλησιάσουν οι έτεροι διεκδικητές. Το σκορ άνοιξε ο Σάμαρης στο 29', ισοφάρισε προσωρινά ο Βασιλείου στο 42'.



Μπορεί ο κόσμος του Πανιωνίου να μην πήγε μαζικά στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ωστόσο οι «κυανέρυθροι» μπήκαν με πολύ όρεξη για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Κι αφού αμφότερες οι ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή με τους Αραβίδη και Βασιλείου, στη συνέχεια οι Νεοσμυρνιώτες ανέλαβαν τα… ηνία του αγώνα. Με τον Κόρμπο απόντα, το κέντρο των Βοιωτών αντιμετώπιζε προβλήματα και οι γηπεδούχοι τα επωφελήθηκαν στο 28’.

Μετά από σουτ του Σάμαρη που απέκρουσε ο Κυριακίδης, μετά βολίδα του Παναγιωτούδη που σταμάτησε στο δοκάρι των Βοιωτών, ήταν η σειρά του Σάμαρη με… τη δεύτερη να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ! Και ενώ φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια, με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα, ήρθε η απάντηση του Λεβαδειακού στο 42’. Ο Νικολακάκης έβγαλε κάθετη στον Ακόστα, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Βασιλείου έπιασε… στον ύπνο την άμυνα και έγραψε το 1-1!

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που μπήκε με περισσότερη διάθεση για να πετύχει πρώτος γκολ. Όρεξη υπήρχε, φάσεις όμως όχι. Κι όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και περισσότερο ο Πανιώνιος ισορροπούσε την αναμέτρηση, με τις φάσεις να… πέφτουν με το σταγονόμετρο.

Και ότι δεν έγινε σε όλο το δεύτερο μέρος, έγινε μέσα σε δύο λεπτά! Αρχικά ο Ροτζέριο άφησε… άγαλμα δύο αμυντικούς του Πανιωνίου, βγήκε τετ-α-τετ με τον Περιστερίδη, όμως ο άσος των Βοιωτών θέλησε να πασάρει στον Βασιλείου αντί να πλασάρει και έχασε μεγάλη ευκαιρία. Και η τιμωρία ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Και μάλιστα με… ειρωνικό τρόπο! Ο Σάμαρης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Κυριακίδη να δείχνει πως θα μπλοκάρει άνετα τη μπάλα. Ωστόσο, έκανε μεγάλη γκέλα, την έχασε μέσα από τα χέρια του και ο επερχόμενος Γουνδουλάκης έκανε το 2-1 από το πουθενά!

Στο τέλος δεν άλλαξε τίποτα, με τον Μενδρινό να χάνει κλασική ευκαιρία σε τετ-α-τετ να κλειδώσει τη νίκη, με το 2-1 να μένει ως το τέλος και να χαρίζει επιτέλους τους τρεις βαθμούς στον Πανιώνιο!







Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Ανδράλας (6’ Παναγιωτούδης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης (88’ Καρτσαμπάς), Αραβίδης, Ντούνης (68’ Μενδρινός)

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Κολοβός, Γανωτής, Οκόγιε

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Νικολάκάκης (90’ Μαχαίρας), Ροτζέριο, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Χοσέμι (85’ Πινέιρο), Ρομέου, Πόι, Μεντί, Ακόστα (70’ Μίλιεβιτς)

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Κουτσόπουλος, Γεωργίου, Μανωλάς


Αποστόλης Σπυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: Ο Αλγουαθίλ «σκανάρει» τα πάντα στο Ρέντη – Δύο τριήμερα ρεπό και ατελείωτες ώρες δουλειάς

Τσορμπατζόγλου: «Ενίσχυση τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ - Θέμα η κατάσταση του Μπάνζα»

Τσανάκας: «Σημαντικό για Ιμανόλ και Ολυμπιακό που ο Μάριους θα δουλέψει στο Ρέντη στη διακοπή»

Δεσύλλας: «Τα επιπλέον στοιχεία που έφερε ο Κάνγκουα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού»

Μάντσον: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ατρόμητο - Σημείο κλειδί για μένα ο Γιάννης Αγγελόπουλος»

Τσακίρης: «Σοφά και σωστά επέλεξε η ΑΕΚ να αναβληθεί το ματς με τον Ατρόμητο»

«Εγκλωβισμένος στην Αθήνα»: Οι Άγγλοι δραματοποιούν την παρουσία του Σισοκό στον Παναθηναϊκό!

Μάγερ: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα - Βρήκα ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου»

Μένει μια βδομάδα στην Αγγλία η ΑΕΚ - Αναβάλλεται το ματς με Ατρόμητο

Το πιο αναμενόμενο Best Goal της αγωνιστικής: Κέρδισε το βραβείο ο Αθανασίου!