Παρά τα όσα είπα ο Μάικ Νιούελ εναντίων των γυναικών και του ιδιοκτήτη της ομάδας, κράτησε τη θέση του ως προπονητής της Λούτον. Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να μην του δώσει τα «παπούτσια στο χέρι» και το μόνο που έκανε ήταν να τον επιπλήξει κάνοντας δεκτή τη μεταμέλεια του.

Ο 40χρονος προπονητής είχε επιτεθεί με ρατσιστικά σχόλια στη βοηθό διαιτητή της συνάντησης με την QPR, Άμι Ρέινερ (σ.σ. εντός έδρας ήττα με 2-3) και γενικότερα υποστήριξε ότι δε θα έπρεπε να επιτρέπεται στις γυναίκες να διευθύνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς στο… στόχαστρό του βρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Μπιλ Τόμλινς, κατηγορώντας τον ότι μπλέκεται συνέχεια στα πόδια του από τη στιγμή που αγόρασε τους «καπελάδες» το 2004.

Στην απολογία του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μπλάκμπερν ζήτησε συγγνώμη από την επόπτρια και από τον παράγοντα, αλλά για τα υπόλοιπα, ούτε λόγος! Πάντως, οι ιθύνοντες του «Κένιλγουορθ Ρόουντ Στάντιουμ» φαίνεται πως τον συγχώρησαν. «Το συμβούλιο επέπληξε τον Μάικ Νιούελ για τις εκφράσεις του και τον προειδοποίησε πως στην περίπτωση που ξανακάνει τέτοιους σχολιασμούς δε θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή. Ο προπονητής έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και απολογήθηκε για αυτά που είπε. Ο σύλλογος διαχωρίζει τη θέση του με εκείνη του Μάικ Νιούελ, η οποία ήταν απαράδεκτη. Το συμβούλιο έκανε δεκτές τη συγγνώμη του και τη δημόσια απολογία του. Επίσης ο προπονητής παραδέχτηκε ότι αυτά που είπε για τη διοίκηση ήταν εντελώς ανάρμοστα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λούτον.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κιράγκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube