Ο Λιονέλ Μέσι με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Οσασούνα κατάφερε να κερδίσει δύο ακόμα ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έστειλε τέσσερις φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, στη νίκη 5-1 της Μπαρτσελόνα για την 21η αγωνιστική της Primera Division.

Ο Αργεντινός ξεπέρασε τα 200 στο πρωτάθλημα και έγινε ο όγδοος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τους Ζάρα, Ούγκο Σάντσες, Ραούλ, Ντι Στέφανο, Θέσαρ, Κουίνι και Παίνο.

Ο Μέσι, επίσης, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα, ξεπερνώντας τον Ζάρα (ήταν 29 ετών και 352 ημερών) και τον Ραούλ (30 ετών και 255 ημερών).

Ο διεθνής άσος την Κυριακή κατάφερε να σκοράρει για ενδέκατο σερί παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο παρελθόν τους πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα που είχαν σκοράρει σε δέκα σερί αγώνες: τον Μαριάνο Μαρτίν τη σεζόν 1942/73 και τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο, από τη σεζόν 1996/97.

Ο Μέσι έχει πετύχει 33 γκολ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν μετά από 21 αγωνιστικές. Μόνο τις σεζόν 2009/10 και 2011/12 είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα συνολικά.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καλά νέα στην Μπαρτσελόνα για Ραφίνια: Δεν έχει κάτι σοβαρό, προλαβαίνει τη Χετάφε

Εκνευρισμός και… έρευνα της Μπαρτσελόνα για τους τραυματισμούς Ραφίνια με Βραζιλία

Η UEFA επιβεβαίωσε τις κινήσεις της Ρεάλ για την υπόθεση «Νεγκρέιρα», με τις δωροδοκίες της Μπαρτσελόνα

Ο Εμπαπέ παρέλαβε το Χρυσό Παπούτσι του Μουντιάλ και ο Κουρτουά τον... ψηφίζει για τη Χρυσή Μπάλα

Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση Νεγκρέιρα - Η Ρεάλ έστειλε 50.000 σελίδες στην UEFA!

Ρεάλ Μαδρίτης: Πιθανό το ενδεχόμενο ο Έντρικ να αποχωρήσει δανεικός τον Ιανουάριο

Η αλήθεια γύρω από τον Λαουτάρο και τις «ματιές» της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι

Η Ισπανία πετάει στο γήπεδο, αλλά… μένει πίσω στο ταμείο

Πουλάει Ντε Γιονγκ η Μπαρτσελόνα - Πόσο κοστολογείται ο Ολλανδός

Απίθανος Καθόρλα: Υποδέχτηκε σαν οπαδός το πούλμαν της Οβιέδο και στο τέλος πανηγύρισε μέσα στο γήπεδο!