Την πεποίθησή του πως ο Μάικλ Όουεν δεν θα αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα με το δεξί του γόνατο εξέφρασε ο Ρίτσαρντ Στίντμαν, ο οποίος είναι ο χειρουργός που ανέλαβε να κάνει την επέμβαση στον Άγγλο επιθετικό μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στον αγώνα Αγγλία-Σουηδία για το Μουντιάλ της Γερμανίας. Ο Στίντμαν είναι αισιόδοξος για την αποθεραπεία του Όουεν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση τον Απρίλιο.

«Ξέρω ότι θα επιστρέψει στην κορυφή. Είπα στον Μάικλ ότι αν η καριέρα του υπήρχε περίπτωση να τελειώσει, τότε δεν θα ήταν εξαιτίας του προβλήματος στο γόνατό του. Ήμουν πολύ ειλικρινής μαζί του», δήλωσε ο Στίντμαν, ο οποίος έκανε δύο επεμβάσεις στο δεξί πόδι του Όουεν, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος υποτροπής στο μέλλον.

«Γνώριζα ότι έπρεπε να γίνουν δύο επεμβάσεις. Έτσι δεν θα υπήρχε πιθανότητα να επιστρέψει ο Μάικλ εδώ. Πήρα τη συγκεκριμένη απόφαση για το καλό του. Οι επεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν ταυτόχρονα, ωστόσο αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να γίνουν σε διαφορετικά χρονικά σημεία», τόνισε ο Αμερικανός γιατρός, που συμβούλευσε τους ανθρώπους της Νιούκαστλ να μην πιέσουν τον Όουεν προκειμένου να επιστρέψει πιο γρήγορα στα γήπεδα.

«Μπορώ να πω τη συμβουλή μου, αλλά το τι θα γίνει εξαρτάται από εκείνους. Δεν πρέπει να βιαστούν. Αν υπάρξει βιασύνη τότε ίσως προκύψει υποτροπή που θα προκαλέσει νέο πρόβλημα στο γόνατο».

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube