Πολλοί είναι εκείνοι που κατά καιρούς έχουν διατυπώσει ενστάσεις για το σύστημα των πλέι οφ που εφαρμόζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ολλανδία ένα αντίστοιχο σύστημα –με κάποιες διαφορές- εφαρμόζεται επί σειρά ετών και ο Φρανκ Ρούτεν ξεκαθαρίζει πως έτσι προκύπτουν ποικίλα οφέλη για τέτοιου τύπου διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ρούτεν:

«Πράγματι, κι εμείς στην Ολλανδία διεξάγουμε αγώνες πλέι οφ. Πιστεύω ότι είναι ιδανικός τρόπος για πρωταθλήματα όπως το ολλανδικό και το ελληνικό, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Έτσι κρατιέται ζεστό το ενδιαφέρον όχι μόνο για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και για τις αμέσως επόμενες», δήλωσε αρχικά ο Ρούτεν στο περιθώριο του συνεδρίου «Footballabout» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συν του συστήματος:

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα, ένας σωστός δρόμος -και για το δικό σας πρωτάθλημα- αυτή η διαδικασία. Ναι, έχει μεγάλο όφελος σε ό,τι έχει να κάνει με τα εισιτήρια. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό και πηγαίνει πολύς κόσμος στα γήπεδα κατά τους αγώνες κατάταξης. Αφενός υπάρχει το θετικό της προσέλευσης κόσμου, αφετέρου αποκομίζονται και έσοδα. Γενικώς σε επίπεδο εσόδων η όλη διαδικασία έχει πλεονεκτήματα».

Τέλος, ο CEO της ολλανδικής λίγκας εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «… όλα τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο είναι επιλύσιμα, φτάνει να υπάρχει σωστή διαχείριση των προβλημάτων και να δίνονται οι σωστές λύσεις».

Το πρώτο και κυριότερο απ' όλα, σύμφωνα με την άποψή του, είναι να βασιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην παραγωγή όλο και περισσότερων ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube