Ειδικότερα, σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, είπε: «Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος. Μοναδικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μέργου, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».

Στο ζήτημα παρενέβη και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ανέφερε: «Εμείς πρώτοι θέσαμε το θέμα της διόρθωσης του λάθους με έναν μη δημαγωγικό και δημιουργικό τρόπο και ήρθε σήμερα ο κ. Τσίπρας, 24 ώρες μετά, και κομίζει γλαύκα στην Αθήνα. Με τον ίδιο δημαγωγικό τρόπο, ισχυρίζεται ότι θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, όταν τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».

Για το ίδιο θέμα, στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε στη δημοσιότητα και νέα δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργου Μέργου. Σε αυτήν υπογραμμίζει: «Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης».

«Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, κληθείς από το protothema.gr να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μέργου, απάντησε: «Δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις του. Δεν μας εκφράζουν. Πρόκειται για προσωπικές απόψεις». Λίγο αργότερα, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δήλωση του κ. Μέργου είναι απαράδεκτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, σημείωσε ότι ο κ. Μέργος «δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Στρατούλης, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Να τον χαίρονται τον κ. Μέργο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ». Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τρίτη, μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο κ. Μέργος έκρινε μη ικανοποιητική τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας πως... παραμένει υψηλός σε σχέση με άλλες χώρες, παρά τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί.

Ο κ. Μέργος συγκεκριμένα ανέφερε πως «το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα», αλλά υπογράμμισε ότι «ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε για την ανάπτυξη».

Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα περιελάμβανε και στην έκθεσή της η Τρόικα, πριν την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Πηγή: www.protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες