«Μετεωρίτης» πέφτει στο Μαξίμου. Βαθύ χάσμα στη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, απειλεί να ανοίγει η υπόθεση Μέργου, που δεν λέει να κλείσει.

Την Παρασκευή, το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ –μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Τσούκαλης, επανήλθαν δυναμικά.

Με δημόσιες τοποθετήσεις ζήτησαν με ένταση την απομάκρυνση του κυρίου : «586 € είναι πολλά…».

Το κλίμα για τον Γιώργο Μέργο παραμένει βαρύ, από την πρώτη στιγμή που ξεστόμισε ότι «ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός», φρενάροντας τις προσπάθειες να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.
Από εκείνη την ώρα η καρέκλα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, τρίζει επικίνδυνα.

Εκτός από την Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή), στο σάλο που ακολούθησε συμμετείχαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Οι δύο τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους εξέφρασαν ανοιχτά την ενόχλησή τους, κι αν η Ιπποκράτους έριξε σιγά-σιγά τους τόνους, η Αγίου Κωνσταντίνου όχι.

Παρότι ο Γ. Μέργος προσπάθησε, αμέσως, να ανακαλέσει, λέγοντας ότι «οι δηλώσεις του μεταφέρθηκαν αποσπασματικά», δεν κατόρθωσε να πείσει.

Η περαιτέρω μείωση του ήδη χαμηλού κατώτατου μισθού : 586 ευρώ μικτά, έφερε «σύννεφα» πάνω από το Μαξίμου.
Μέχρι και οι Βρυξέλλες μπερδεύτηκαν. Ο επίτροπος Όλι Ρεν αρχικά επιβεβαίωσε τα περί συμφωνίας με την Αθήνα, αλλά πριν περάσουν 24 ώρες διόρθωσε ότι «ο κατώτατος μισθός, τουλάχιστον ως το 2014, θα μείνει ως έχει…».

Στο ήδη βεβαρυμένο πολιτικό μητρώο του Γ. Μέργου θα προσμετρηθεί και κάτι που έγινε απουσία του. Τα πλάνα με τα ΜΑΤ να εκτοξεύουν χημικά και να χτυπούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μπάρκα και Διαμαντόπουλο, είναι μάλλον ικανά να καθαιρέσουν τον κ. Γενικό.

Μικρό το κακό, αφού ακόμη κι αν γίνει έτσι, πάλι ο Γιώργος Μέργος, ως μέλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και καθηγητής πανεπιστημίου, θα λαμβάνει λίγα χιλιάρικα ευρώ το μήνα παραπάνω από τα 586 που ήθελε να «ψαλιδίσει».

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο μπαράζ αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν - Το μήνυμα του Τραμπ

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά: Έχει καεί ολοσχερώς

Κωνσταντοπούλου: «Η προδοσία της Κύπρου δεν τελείωσε το 1974. Συνεχίζεται»

Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Προφυλακίστηκε και ο 25χρονος - Ένταση έξω από τα δικαστήρια με προσαγωγές και συλλήψεις

Σοβαρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. στα Χανιά - Οκτώ τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται

Στον 69χρονο αγνοούμενο ψαρά ανήκει σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας

Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Σήμερα τα αποτελέσματα της νεκροτομής - Εξετάζονται υποθέσεις εξαφανίσεων

Ο άνθρωπος που επί 27 χρόνια διασχίζει τον κόσμο με τα πόδια για ένα στοίχημα

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα - Ενώπιον της ανακρίτριας ο 25χρονος

ΣΤΑΣΥ: Αναβαθμίζεται η προσβασιμότητα στον σταθμό Καλλιθέα - Ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης του έργου