Στην Αθήνα αύριο, Τρίτη, για επίσημη επίσκεψη ο Φρανσουά Ολάντ. «Η Γαλλία θα βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη» δηλώνει ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» ο τίτλος της εφημερίδας Le Figaro.

Κατά την 24ωρη παραμονή του στην Αθήνα, ο Φ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα υπογραμμίσει τη διάθεση του Παρισιού να στηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες ανάπτυξης.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας, ο Φ. Ολάντ επισημαίνει ότι «οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές από ό,τι αλλού. Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Γι’ αυτό είναι απαραίτητα μέτρα υποστήριξης και ανάπτυξης».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ολάντ σημειώνει ότι «οι Γάλλοι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να επενδύσουν και πάλι στην Ελλάδα, καθώς η εμπιστοσύνη επέστρεψε».

Λέει χαρακτηριστικά: «Δεν αμφιβάλλω ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις μας θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν».

Σχετικά με το αν η Ευρώπη έχει ευθύνη για την έξαρση της πολιτικής βίας και την άνοδο ακραίων δυνάμεων, αναφέρει ότι «το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με το να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης».

Le Figaro: «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο»

Με τον παραπάνω τίτλο κυκλοφορεί τη Δευτέρα η γαλλική Le Figaro, που κάνει ειδική μνεία στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι «βασικός στόχος της επίσκεψης Ολάντ είναι να στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων «η θεραπεία λιτότητας που υποβλήθηκε από την τρόικα ήταν μεν σκληρή, η κατάσταση όμως βελτιώθηκε, επιτρέποντας την αύξηση των εξαγωγών».

Ο συντάκτης της Le Figaro δίνει και ένα αποκαλυπτικό στοιχείο για τις … αγνές προθέσεις του Παρισιού.

Όπως αναφέρει «ο Φ. Ολάντ θα προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που θα βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο, κάτι που σημαίνει ότι η Γαλλία ποντάρει στην Ελλάδα... μακροπρόθεσμα».

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»

Από τον Μαρξ στο αβοκάντο: Η ταξική πάλη στο πιάτο μας

Συνελήφθη ξανά η 54χρονη που είχε πάνω από 200 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες στην Θεσσαλονίκη

Καρκίνος παγκρέατος: Νέο φάρμακο διπλασίασε τη διάμεση επιβίωση - Πρόσβαση στην Ελλάδα

Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα στις ευρωπαϊκές πόλεις - Περίπου 50.000 νεκροί το καλοκαίρι του 2026

Χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς κινητά: Το νησί-φάντασμα στον Καναδά που μετατράπηκε σε έναν ιδιαίτερο προορισμό slow travel

Αλλαγή ώρας: Μία ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή – Η φετινή ιδιαιτερότητα