Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοσιεδάδ στο ντέρμπι της Βασκωνίας, πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή. Η Αθλέτικ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 30’ με γκολ του Ιμπάι Γκόμεζ, αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο.

Ο Γκρίτσμαν στο 34’ ισοφάρισε και στο 66’ ο Αγκιρέτσε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και παράλληλα τη θέση του στον Κάρλος Βέλα. Ο τελευταίος ήταν αυτός που… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 76’, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ραούλ, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Λαπόρτε, Αουρτενέτσε (64’ Μουνιαΐν), Ερέρα, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Ιμπάι Γκόμεζ, Αντούριθ (73’ Γιορέντε).

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Μικέλ Γκονζάλεζ, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Μάρκελ, Ιγιαραμέντι (88’ Πάρδο), Γκρίτσμαν, Χάβι Πριέτο, Τσόρι Κάστρο (76’ Ζουρουτούζα), Αγκιρέτσε (67’ Βέλα).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube