Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές και βρίσκονται ακόμη στην Ασφάλεια Πολυγύρου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ένας από τους δικηγόρους υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ο Βασίλης Τζιμούρτος, ανέφερε ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη , στις 10 προσήχθη και ο σύζυγός της ενώ το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει. Σύμφωνα με τον κ.Τζιμούρτο οι προσαχθέντες βρίσκονται ακόμη στην Ασφάλεια Πολυγύρου και δεν επιτρέπεται στους δικηγόρους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, προσπαθούν να καταλύσουν το ρόλο μας ως δικηγόρων. Ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Η αστυνομία παραπληροφορεί λέγοντας ότι πρόκειται για απλές προσαγωγές» ανέφερε ο κ Τζιμούρτος.

Χτες οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όμως, η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί διέψευσε τις κατηγορίες αυτές αναφέροντας: «Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής θα συνεχίσουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης θα δώσουν το «παρών» και κάτοικοι της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη Ιερισσό και συγκέντρωση στη Μεγάλη Παναγιά ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση από τους δικηγόρους που υπερασπίζονται τους κατοίκους της περιοχής.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρώην αντιδήμαρχοι της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν για τον θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη στην Αττική, δημόσια και ιδιωτικά

Έρχεται κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Εληξε το μπλόκο της Άρτας - Αποχώρησαν μετά από 50 ημέρες οι αγρότες

Σε κόκκινο συναγερμό η Αττική και άλλες 4 περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας

Συνελήφθη 37χρονος για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι - Αφαιρούσε καλώδια

Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις για το 2026: Χατζηδάκης και Σκέρτσος παρουσίασαν το κυβερνητικό σχέδιο

Ταυτοποιήθηκε 24χρονος που εμφανιζόταν σε βίντεο να τρέχει ιλλιγιωδώς με μηχανή στο κέντρο της Αθήνας

Προβλήματα στην Πάτρα λόγω ισχυρών ανέμων: Πτώση μαρμάρων σε ΙΧ και διακοπές ρεύματος

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από τον 3ο όροφο