Διορία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα το σχετικό ειδοποιητήριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τον ΦΑΠ του 2010 δεν χρειάζεται να μεταβούν στις εφορίες ή τις τράπεζες για την πληρωμή του φόρου.

Θα περιμένουν μέχρι να τους ταχυδρομηθεί το σχετικό ειδοποιητήριο στο οποίο θα αναγράφονται και οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου. Το οικονομικό επιτελείο στηρίζεται στα έσοδα από τους φόρους στα ακίνητα δεδομένου ότι πλέον αποτελούν τη «σίγουρη» πηγή για τον προϋπολογισμό. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

- Τη δεύτερη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010.

- Την τρίτη ή τέταρτη δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) του 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Την έβδομη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος του 2012.

Αμέσως μετά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει τα σημειώματα για την πληρωμή της τρίτης δόσης του ΦΑΠ του 2010 που θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου.

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής του ΦΑΠ του 2010 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 και το 2012. Επίσης μέσα στον Μάρτιο θα καταβληθεί κατά περίπτωση η τέταρτη ή πέμπτη δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων το οποίο καταργείται.

Θα αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων (θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το ΕΕΤΗΔΕ) με το σχέδιο νόμου να κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Από τον ενιαίο φόρο στα κρατικά ταμεία θα εισέλθει το τρέχον έτος μόνο ένα μικρό ποσό και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν το 2014. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν οι αγρότες από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επιβαρύνει τα αγροτεμάχια που καλλιεργούν οι αγρότες σημειώνοντας ότι θα πρέπει «να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους αγρότες». Τόνισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων να ελαφρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι να επιβαρυνθούν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας