Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό αρχίζει την Τετάρτη (και μετά το σημερινό ρεπό), αλλά ο Έβαλντ Λίνεν ήδη κάνει τις πρώτες σκέψεις για το σχήμα που θα παρατάξει. Ο Γερμανός προπονητής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει μετά από αρκετό καιρό το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό στην τριάδα των Μητρόπουλου, Κορδέρο και Φέτση να προστεθεί και ο Ρίκκα, που πλέον είναι πανέτοιμος.

Πώς οδηγείται σε αυτή την απόφαση; Αφενός μεν θέλει να ενισχύσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και ειδικά στα άκρα, καθώς θεωρεί επικίνδυνους τους Σισοκό και Μαυρία, αφετέρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Φούντα. Το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένα σχήμα με τέσσερις μέσους στην ευθεία, τον Γκερέιρο μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης τον Πετρόπουλο.

Ερωτηματικό υπάρχει για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Βαλεντίνος Βλάχος είναι εκτός μάχης λόγω θλάσης, ενώ ο Αρκούδας δεν είναι διαθέσιμος λόγω τα γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ. Η προφανής επιλογή είναι και η… μοναδική, δηλαδή ο Τσουκαλάς, που είχε θετική παρουσία στο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, ωστόσο οι προθέσεις του Έβαλντ Λίνεν θα φανούν στα επόμενα ματς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.