Καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη της με 2-0, η οποία προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Η αποστολή της Μίλαν μέσα στο Καμπ Νου, με αντίπαλο μια αποφασισμένη Μπαρτσελόνα, δεν θα είναι εύκολη, όπως παραδέχεται ο Μάσιμο Αμπροζίνι, λίγο πριν η αποστολή των «ροσονέρι» πετάξει για τη Βαρκελώνη.

«Προσεγγίζουμε τη μεγάλη αναμέτρηση με προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία. Το παιχνίδι της Τρίτης ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία σε όλους μας. Ειδικά για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο. Είναι από τα παιχνίδια εκείνα, που ο προπονητής δεν χρειάζεται, καν, να μας μιλήσει για να μας τονίσει τη σημασία τους και τις δυσκολίες τους. Ξέρουμε πως ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος», τόνισε στο συνδρομητικό «Sky» ο αρχηγός της Μίλαν.

Ο έμπειρος μέσος δείχνει να ξέρει καλά αυτό που περιμένει την ομάδα του στη Βαρκελώνη. «Θα πρέπει να αποφύγουμε να παίξουμε με άγχος. Η Μπαρτσελόνα υποχρεώνει τους αντιπάλους της σε ένα παθητικό παιχνίδι, αυτός είναι ο τρόπος που παίζουν. Για αυτό εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να καταφέρουμε, όχι μόνο να ανακόπτουμε τις επιθέσεις τους, αλλά και να βγαίνουμε μπροστά, με σκοπό να πετύχουμε ένα γκολ. Αν περιμένουμε να προκριθούμε παίζοντας επί 90 λεπτά στην άμυνα, μάλλον θα πέσουμε… θύμα δυσάρεστων εκπλήξεων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούμε», είπε με νόημα ο Αμπροζίνι.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του, ο αρχηγός της Μίλαν έδειξε πολύ προσγειωμένος. «Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες των δύο ομάδων είναι μοιρασμένες. Θα καταφέρουμε να τις αυξήσουμε υπέρ μας, μόνο αν πετύχουμε ένα γκολ», είπε χαρακτηριστικά ο Μάσιμο Αμπροζίνι.

Κώστας Κουκάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επιβλήθηκε ποινή έξι αναμετρήσεων στον Πρεστιάνι λόγω ομοφοβικής επίθεσης στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης

Sold out σε λίγες ώρες ο πρώτος ημιτελικός Ατλέτικο-Άρσεναλ για το Champions League!

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Βινίσιους και οι αποδέκτες του μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ

Από τη βραδιά που το πανηγύριζε πιτσιρικάς στον καναπέ, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε τώρα θα παλέψει κόντρα στην Άρσεναλ!

Ράμος για Καμαβινγκά: «Είμαι απογοητευμένος, μπήκε για να αλλάξει το ματς και πήρε ανόητη κόκκινη»!

Στην κορυφή του UEFA Ranking η Μπάγερν - 34ος ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!

Ο Εμπαπέ έχει να σκοράρει σε ημιτελικό Champions League από τα… 19 του!

Beef του Βινίσιους με Μπέλιγχαμ: «Τι θέλεις; Κλείσε το στόμα σου»

Εμπαπέ: «Έσπασε» τα κοντέρ στο Champions League - Στα μισά του δρόμου προς τον Ρονάλντο

Ο Αρμπελόα τα «έριξε» στον διαιτητή για τον αποκλεισμό της Ρεάλ: «Δεν μπορεί να αποβάλλεται παίκτης για κάτι τέτοιο»!