Μετά την είδηση για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τράπεζα που ωθούνται στην απόλυση συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι περίπου 500 υπάλληλοι της Λαϊκής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής όπου σε λίγο προγραμματίζεται να ξεκινήσει συνεδρίαση για την έγκριση της δημιουργίας ταμείου Αλληλεγγύης.

Πριν από λίγα λεπτά ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και πολιτών, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την τράπεζα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ.

Μάλιστα, πριν από λίγο διαδηλωτές προσπάθησαν να μετακινηθούν προς το κτίριο της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας. Στο ρεπορτάζ του Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος Κύπρου γίνεται λόγος για 500 απολύσεις. Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι «είναι υποχρεωμένη να διαψεύσει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας».


Οι ατέλειωτες ουρές έξω από τα ATM των κυπριακών τραπεζών, το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων πάνω από 500 ευρώ -γεγονός που έχει σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλόνησο- και η απειλή της χρεοκοπίας της Κύπρου έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες της Κύπορυ.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Σερβία αλλάζει σελίδα: Το φοιτητικό κίνημα νίκησε στις εκλογές - Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες

Τραγωδία με αυτοκίνητο που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά: Γιος και γονείς ανασύρθηκαν νεκροί

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Pizza Fan: Στα Panama Papers ο Κωνσταντίνος Αντάρας - H offshore και η γυναίκα πίσω από την επιχείρηση

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

128 συλλήψεις, ανάμεσά τους 73 ανήλικοι, για βανδαλισμούς και λεηλασίες στη Βαρκελώνη – 15 αστυνομικοί τραυματίες

Πέντε Έλληνες πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά AI – Καραμπίνης (Endeavor): «Μας έχουν αφήσει άφωνους»

Πυροβολισμοί κοντά σε πανεπιστημιούπολη στη Φλόριντα – 12 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι

Προαστιακός και ΗΣΑΠ: Αλλάζουν όψη δεκάδες σταθμοί – Πού γίνονται έργα και τι προβλέπεται