Η πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ- και μαθηματικά- ήρθε για τον Παναθηναϊκό. Πλέον, οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Αρη και άπαντες μιλούν για νίκη. «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη έτσι ώστε να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις», είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Νασίφ Μόρις τόνισε: «Ούτε που σκεφτόμαστε την ισοπαλία». «Πάμε για τη νίκη και νομίζω ότι θα την πάρουμε», δήλωσε ο Φίλιππος Δάρλας. «Ο Άρης είναι μικρή Ισπανία», υποστήριξε ο Βίκτορ Σάντσεθ, παραλαμβάνοντας το βραβείο του MVP της 12ης αγωνιστικής. Τη διαβεβαίωση πως τα χρήματα για τις υποδομές του γηπέδου έχουν εξασφαλιστεί, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Αλογοσκούφης στον Γ.Βαρδινογιάννη, στη συνάντηση που είχαν.
Σαλπιγγίδης: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη»
Ολοι στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με την Αρη και δηλώνουν έτοιμοι για τη νίκη. Ενας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού», μιλώντας αρχικά για το ματς με την Ραπίντ, είπε: «Το ιδανικό θα ήταν να κερδίζαμε, όμως το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε την πρόκριση και ο στόχος που είχαμε βάλει στην αρχή των ομίλων επιτεύχθηκε. Τώρα θα παίξουμε στο Παρίσι για να πάρουμε την πρώτη θέση αφού και αυτό μας ενδιαφέρει. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε καλή απόδοση. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοση μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ που θα μας έδινε την νίκη. Πάντως πήραμε αυτό που θέλαμε».
Σε ότι αφορά την αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο «Σάλπι» υποστήριξε: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη έτσι ώστε να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις. Είμαστε σε καλή κατάσταση, γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα αλλά υπάρχει σε όλους η αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε».
Μόρις: «Ούτε που σκεφτόμαστε την ισοπαλία»
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Νασίφ Μόρις. Ο Νοτιαφρικανός αμυντικός τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του συγκεντρώνονται στο ματς με την Αρη: «Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για μας, καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση η Ραπίντ η καλύτερη αντίπαλος που συναντήσαμε έως τώρα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πρέπει να πάρουμε έναν βαθμό ακόμα την τελευταία αγωνιστική εναντίον της Παρί ΣΖ για να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Συγκεντρωνόμαστε πλέον στο παιχνίδι με τον Αρη για το πρωτάθλημα, θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Ούτε που σκεφτόμαστε την ισοπαλία».
Ο Μόρις μίλησε και σε Ρουμάνους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει για θετικό αποτέλεσμα στο Παρίσι: «Η Ραπίντ ήταν πολύ καλή ομάδα, εξαιρετικά οργανωμένη και με πολύ καλούς τεχνίτες παίκτες. Κράτησαν πολύ καλά τη μπάλα και μας δυσκόλεψαν. Ωστόσο το τέλος της αναμέτρησης μας βρήκε ικανοποιημένους για το αποτέλεσμα, παρότι δεν νικήσαμε. Ξέρουμε πλέον ότι και η Ραπίντ εξαρτάται από εμάς. Όμως είναι βέβαιο ότι κι εμείς θα πάμε στη Γαλλία για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Πρώτα θα συγκεντρωθούμε στα δύο επόμενα του πρωταθλήματος κι εν συνεχεία θα αφοσιωθούμε στο Κύπελλο UEFA. Θα πάμε εκεί πάντως για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κι αν μΆ αυτόν τον τρόπο βοηθήσουμε και τη Ραπίντ, ας είναι».
Οσο για το ποιος παίκτης της ρουμανικής ομάδας του άρεσε, ο αμυντικός του «τριφυλλιού» ξεχώρισε τον Ζίκου: «Το Νο7 ο Ζίκου. Πολύ καλός παίκτης. Γενικά η ομάδα της Ραπίντ ήταν πολύ καλή. Και μου άρεσε ιδιαίτερα, ο τρόπος που συνεννοούνται οι τρεις επιθετικοί της. Ξέρει ο ένας τις κινήσεις του άλλου. Είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και μας δυσκόλεψε αρκετά, αλλά κι εμείς είμαστε έμπειροι και καταφέραμε να προσαρμοστούμε και να τους σταματήσουμε».
Δάρλας: «Πάμε για τη νίκη…»
Ο Φίλιππος Δάρλας, υποστήριξε ότι το «τριφύλλι» πάει για τη νίκη στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Ραπίντ δήλωσε πως σημασία έχει η πρόκριση: «Θέλαμε πρώτον τη νίκη και δεύτερον να μην χάσουμε. Μας ενδιέφερε πρωτίστως μη γίνει κάποια ζημιά. Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Ακόμα και έτσι, όμως, με την ισοπαλία περάσαμε και εκτός απροόπτου, θα πάρουμε και την πρώτη θέση στον όμιλο. Σημασία λοιπόν έχει ότι περάσαμε».
Για το ματς με την Παρί είπε: «Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τη φάση των ομίλων σαν Παναθηναϊκός. Θα παίξουμε ελεύθερα, θα κάνουμε το παιχνίδι μας και νομίζω ότι από τη δική μας απόδοση θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα».
Οσο για το αν σκέφτονταν το παιχνίδι με τον Αρη και κράτησαν δυνάμεις κατά κάποιο τρόπο, ο νεαρός άσος των «πρασίνων» τόνισε: «Οχι δεν είχαμε στο μυαλό μας τον Αρη. Ηταν δύσκολο το παιχνίδι με τη Ραπίντ και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πετύχαμε τον στόχο μας και δεν κοιτάξαμε να παίξουμε πιο χαλαρά γιατί υπάρχει ο Αρης. Ούτε την κούραση σκεφτόμασταν. Εχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε αν και πριν τη Ραπίντ δουλέψαμε και γι' αυτόν τον αγώνα».
Για το που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο ΟΥΕΦΑ: «Μακριά... Μέχρι και τελικό (γέλια)».
Τέλος, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Αρη: «Εκτός έδρας πάμε αρκετά καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε τον θετικό μας απολογισμό. Εχουμε 8 συνεχόμενες νίκες (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) και συνεχίζουμε. Ολοι ξέρουμε ότι είναι κρίσιμο ματς, όπως και όλα στο πρωτάθλημα και σε μία δύσκολη έδρα. Αλλά πάμε για τη νίκη και νομίζω ότι είμαστε σε θέση να την πάρουμε».
Χαλάρωμα στην προπόνηση
Στα της προπόνησης, τώρα, οσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον χθεσινό αγώνα με την Ραπίντ έκαναν χαλάρωμα. Οι υπόλοιποι «πράσινοι», μετά το ζέσταμα, επιδόθηκαν σε ασκήσεις στο κράτημα της μπάλας και συνέχισαν με σουτ και σπρίντ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παιχνίδι τέσσερις εναντίον τεσσάρων. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ηλίας Κώτσιος ενώ ο Μίκαελ Άντονσον πήρε μέρος σε κάποιες ασκήσεις με τους συμπαίκτες του.
Διονύσης Δεσύλλας