Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τέλος… και μετράμε αντίστροφα για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ των ανδρών. Δύσκολη η επιστροφή στην… πραγματικότητα και σίγουρα η 6η αγωνιστική επιφυλλάσει εκπλήξεις, καθώς οι ομάδες έπειτα από τη μεγάλη αγωνιστική αδράνεια θα χρειαστούν λίγο χρόνο για ξαναβρούν ρυθμό. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα οι τρεις «συγκάτοικοι» Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ηρακλής θέλουν να ξεκινήσουν και πάλι με το… δεξί. Οι «πράσινοι» με τον Μπάεφ στην αποστολή βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ σε ένα αμφίρροπο ματς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανανεωμένος και με δυο νέους ξένους του στην αποστολή θέλει να πάρει το «τρίποντο» μέσα στην έδρα του ενώ το «τριφύλλι» έχοντας στη σύνθεσή του και τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Ντάντε και Μαρσέλο, θα επιδιώξει να «δέσει» σαν ομάδα όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, υποδέχεται τη «νεοφώτιστη» ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη και θέλει τη νίκη και αν είναι δυνατό και ένα μίνι-στραβοπάτημα του «αιώνιου» αντιπάλου του στη συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η Ένωση έχει δείξει ότι δεν… μασάει ούτε από έδρες αλλά ούτε και από ονόματα. Ο τρίτος πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ηρακλής πιθανόν να έχει και το πιο εύκολο έργο αφού υποδέχεται μέσα στην έδρα του την Ορεστιάδα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου, η Λαμία υποδέχεται το Παγκράτι και ο Πανελλήνιος τον Άρη ενώ τη Δευτέρα «πέφτει» η αυλαία της αγωνιστικής με τον Εθνικό να φιλοξενεί στην Αλεξανδρούπολη την ΕΑ Πατρών, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν τους τρεις βαθμούς για να διατηρήσουν την καλή τους βαθμολογική θέση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.12.2006

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (γήπ. ΠΑΟΚ, 18:00, Θεμελής-Γεωργιάδης Ε.)

Λαμία-Παγκράτι (γήπ. "Χαλκιοπούλειο", 19:00, Ράπτης-Πανούτσος)

Πανελλήνιος-Άρης (γήπ. Πανελληνίου, 19:45, Ιορδανίδης-Γεωργουλέας)

Ηρακλής-Ορεστιάδα (γήπ. Μίκρας, 20:00, Μιχελινάκης-Καραμπαλάσης)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (γήπ. Ρέντη, 21:00, Γεροθόδωρος-Ρουσάκης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11.12.2006

Εθνικός Αλεξ/λης-ΕΑ Πατρών (γήπ. Αλεξ/λης, 20:00, Λέκκας-Ιωάννου, ΕΤ3)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 12 14-6
-. Ηρακλής 12 14-6
-. Ολυμπιακός 12 14-6
4. ΑΕΚ 9 12-9
5. ΠΑΟΚ 8 11-10
6. ΕΑ Πατρών 7 10-10
-. Πανελλήνιος 7 10-11
-. Λαμία 7 10-11
9. Άρης 6 9-11
10. Εθνικός Αλεξ/λης 5 8-13
11. Ορεστιάδα 3 3-13
12. Παγκράτι 2 6-15

Επιμέλεια: Πένυ Ροντογιάννη, Μαργαρίτα Αποστολοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube