Στα «πορτοκαλί» βάφτηκε το ντέρμπι της Λάρισας ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ολύμπια. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τους «βυσσινί» με 90-78, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις, αφήνοντας τους ηττημένους στην τελευταία θέση του πίνακα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώνα ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος, έχοντας περισσότερες επιθετικές λύσεις και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά σατο παρκέ και φάνηκε πως αιφνιδίασαν τους «βυσσινί», αφού κατάφεραν να προηγηθούν με 7 πόντους, όμως στη συνέχεια η μεγάλη εμφάνιση των Παπανικολόπουλου και Ουίλιαμς έφερε μπροστά τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου στο +2. Τελικά, το «κρεσέντο» του Ουόλς έφερε τους «πορτοκαλί» στο +1 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 4-10 και κατάφεραν να ξεφύγουν με 7 πόντους, όμως οι «βυσσινί» αντέδρασαν γρήγορα και μείωσαν στον έναν πόντο. Όμως, το σερί των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και έφερε ένα +8, για να «κλείσει» το πρώτο ημίχρονο στο +6.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατηρούσαν το προβάδισμα, όμως ένα σερί 1-0 των «βυσσινί» τους έφερε στο +5. Εκεί, όμως πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι Ουόλς, Τσιάρας και Αριγμπάμπου και με ένα σρί 9-0 «έκλεισαν» το τριαντάλεπτο στο +4.

Στην τέταρτη περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Με εφτά σερί πόντους, οι Τσιάρας και Ουόλς έκαναν το 64-70, πριν τα καλάθια των Παυλίδη, Μπόλιτς φέρουν τη διαφορά στο τρίποντο. Ο Γούόλς αποφάσισε να «καθαρίσει»την αναμέτρηση μια και καλή και με δύο συνεχόμενα τρίποντα η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +8, ενώ έκανε γκολ- φάουλ του Αμερικανού «έγραψε» το 74-83 και στη συνέχεια οι απεγνωσμένες προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Χριστόπουλου δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 41-47, 59-63, 78-90

ΑΕΛ: Λι 14 (12/12β., 1/7σουτ, 3λ., 3ασ.), Λεπόγεβιτς, Παπανικολόπουλος 19 (4/6τρ., 5ασ.), Παπαχρήστος, Ουίλιαμς 17 (6ρ.), Ορφανός, Μπόλιτς 11 (1/4τρ., 7ρ., 4ασ.), Παυλίδης 11 (1/4τρ., 8ρ., 2κοψ.), Τζόνσον 2, Τσιάκος 4.

ΟΛΥΜΠΙΑ: Κρστιτς 15 (3/4τρ., 6ρ., 6ασ.), Μπέλσερ, Αριγκμπάμπου 10 (5/5δ., 2κοψ.), Αποστολίδης 14 (2/3τρ., 4/4δ.), Τσιάρας 15 (2/3τρ., 8ρ.), Κούρτοβιτς 2 (4ασ.), Πρίντεζης 2, Τζικάνοβιτς 6 (6ρ.), Ουόλς 26 (5/5β., 6/9δ., 3/7τρ., 4ρ., 4λ., 3ασ., 3κλ., 1κοψ.)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χατζηδάκης: «Να συνεχίσουμε το καλό μομέντουμ με Ηρακλή»

Γιαννακόπουλος: «Ίχνος ντροπής; Δηλαδή θα προτιμούσατε να μην γίνει καλά ο Λεσόρ και το… πουλάτε στον κόσμο;»

Η απάντηση Γιαννακόπουλου στον Ολυμπιακό: «Νομίζουν ότι έκαναν μεγαλοψυχία το αυτονόητο»

Ολυμπιακός σε Παναθηναϊκό: «Μήπως ανάμεσα στις καταγγελίες σας βρίσκατε χρόνο να πείτε ένα ''ευχαριστώ'' για τον Λεσόρ;»

Μια αγκαλιά από τον Ολυμπιακό στη Μαριέττα μέσω Μπαρτζώκα και Φουρνιέ

Το επικό βίντεο του Ηρακλή με τη «Χάιδω» να ξεματιάζει τον άστοχο Σλαφτσάκη!

Αναβολή στην υπόθεση του Δήμου Στασινόπουλου στην ΕΦΙΠΗΔ

Μοτιεγιούνας: «Ο λόγος που επέλεξα τον ΠΑΟΚ - Είναι ευλογία να έχεις τον Καλάθη στην ομάδα σου»

Ο λόγος της νέας καταγγελίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του Μπαρτζώκα και η εξήγηση για το -2

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Η τέταρτη καταγγελία που μας γνωστοποιήθηκε μέσα σε λίγες μέρες…»