Η νέα νίκη της Ίντερ (επί της Έμπολι με 3-0) σε συνδυασμό με την ήττα της Ρόμα από τη Λάτσιο, έφερε τους «νερατζούρι» επτά βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μάσιμο Μοράτι, τόνισε ότι ο τίτλος του πρωταθλητή δεν έχει κριθεί παρά τα όσα ισχυρίζονται τα ΜΜΕ της Ιταλίας.

«Νομίζω ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι αφήσαμε τους αντιπάλους μας πίσω. Πρέπει να δούμε αν αυτό θα κρατήσει. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί αν δείξουμε την ίδια συγκέντρωση, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει. Είναι μία θετική στιγμή για μας και ελπίζω να πάρουμε πλεονέκτημα απ’ αυτό για να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε», δήλωσε το αφεντικό της Ίντερ.

Ο Μοράτι στη συνέχεια μίλησε για τους σημαντικότερους αντιπάλους της ομάδας του, τονίζοντας ότι η Μίλαν δεν έχει μείνει πίσω μόνο λόγω εξαιτίας της τιμωρίας της: «Έχουμε αντιπάλους που παραμένουν ισχυροί, όπως η Ρόμα και η Παλέρμο. Η Μίλαν έμεινε εκτός διεκδίκησης όχι λόγω των οκτώ βαθμών που της έχουν αφαιρεθεί. Κάνουν μία κακή σεζόν και αυτό συμβαίνει, αλλά έχουν χρόνο να συνέλθουν. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Σχετικά με τον τεχνικό της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο Μοράτι είχε μόνο καλά λόγια να πει, αν και δεν θέλησε να τον συγκρίνει με προηγούμενους επιτυχημένους προπονητές των «νερατζούρι», όπως οι Χερέρα και Τραπατόνι: «Είναι δύσκολο να κάνω συγκρίσεις, γιατί είναι άλλες εποχές και διαφορετικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση ο Μαντσίνι έχτισε σταδιακά την ομάδα και ξεπέρασε το γεγονός πως ήταν ένας νεαρός προπονητής, που αντιμετωπιζόταν με καχυποψία. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, γιατί είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που δουλεύει».

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube