Η ήττα της Τετάρτης από την Ταού είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί ο Ολυμπιακός στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου και σίγουρα δεν έχει δημιουργήσει και το καλύτερο κλίμα στις τάξεις των «ερυθρόλευκων», ενόψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Πάντως, στους Πειραιώτες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τα σφυρίγματα των διαιτητών στη Βιτόρια και ειδικότερα για την ανισσοροπία στον καταλογισμό των φάουλ. Ήδη, η «ερυθρόλευκη» αποστολή βρίσκεται στο αεροπλάνο της επιστροφής, όμως οι παίκτες του μίλησαν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Αθήνα, για τα όσα έγιναν στο «Μπουένα Αρίσα» και φάνηκε ξεκάθαρα πως τα είχαν με τους ρέφερι της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο Άλεξ Άκερ τόνισε πως «οι διαιτητές «έχασαν» κάποια σφυρίγματα σε σημαντικά σημεία του αγώνα και σίγουρα έπαιξαν ρόλο για την ήττα μας. Φοβήθηκαν να παίξουν το παιχνίδι στα ίσα, επειδή παίζαμε στο γήπεδό τους. Κάναμε όμως κι εμείς πολλά λάθη. Με 21 δικά μας έναντι οχτώ είναι δύσκολο να κερδίσεις έναν τέτοιο αγώνα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε πράγματα που δεν έπρεπε και να εκβιάσουμε καταστάσεις. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχαν κάποια σουτ από μακριά κι αυτό μας επηρέασε. Πρέπει όμως να δούμε και πάλι τα σκριν που έκαναν οι αντίπαλοί μας. Τα περισσότερα δεν ήταν νόμιμα. Σε μας τα σφυρίζουν, αλλά σε αυτούς όχι. Δεν μπορούμε να μείνουμε όμως σε αυτό το παιχνίδι. Δε θα μας επηρεάσει αυτή η ήττα για τη συνέχεια και πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είναι θέμα εμπειρίας το γεγονός ότι έχουμε σκαμπανεβάσματα. Πρέπει πάντα να κυνηγάμε τη νίκη και να έχουμε πάθος. Να κυνηγάμε την κάθε φάση, την κάθε μπάλα».

Από την πλευρά του, ο Χένρι Ντόμερκαντ επισήμανε πως «δυστυχώς, χάσαμε την ευκαιρία να μείνουμε μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, αλλά δε χάθηκε και ο κόσμος με αυτήν την ήττα. Συνεχίζουμε να μαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, αφού απομένουν ακόμη άλλες έξι αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Άρης: Όλο και πιο κοντά ο Ρόμπινσον Ερλ, δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό για Τολιόπουλο

Είδε Πουλακίδα ο Μπαρτζώκας στο Summer League-Τι έκανε ο 23χρονος άσος-Διάψευση για Τζόουνς Γκαρσία

Γιαννακόπουλος για Χουάντσο: «Ποιος θα τον αφήσει να φύγει; Να παίζει για όσο θέλει!»

Ηττήθηκε από την Ισπανία, τερμάτισε τρίτη και θα αντιμετωπίσει το Iσραήλ στους «16» του Ευρωμπάσκετ U20 η Ελλάδα!

Ζέρβας: «Στόχος του Ολυμπιακού ο Πουλακίδας, απόψε το ραντεβού - Προς διαζύγιο με Γουόκαπ, τι ισχύει με Ντόρσει»

Μοντέρο: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό - Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους οπαδούς»

«Έτοιμοι;»: Ο Τρινκιέρι στο νέο promo της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα διαρκείας 2026-27

ΑΕΚ: Τότε βγαίνουν στην κυκλοφορία τα διαρκείας για τη σεζόν 2026/27

Χατζηλάμπρου: «Όνειρο το συμβόλαιο με Άρη, την ομάδα που λατρεύω-Θαυμάζω τον Σπανούλη»

Αγγελετάκης-Δακτυλίδης: «Η Μύκονος Betsson θα εκπροσωπήσει με υπερηφάνεια το νησί μας στην Ευρώπη»