Η καχυποψία των συλλόγων για τη διαιτησία εξακολουθεί να αποτελεί μάστιγα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως ο έλεγχος της διαιτησίας δεν μπορεί να περιέλθει στη Σούπερ Λίγκα, ενώ επιβεβαίωσε πως κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει για τη δήλωσή του περί απόπειρας επηρεασμού διαιτητή σε αγώνα της Σούπερ Λίγκας.
«Στην Ομοσπονδία γίνεται ένα έργο σε άλλα επίπεδα, αρχής γενομένης από την Εθνική ομάδα μέχρι τα αθλητικά κέντρα των Ενώσεων. Γίνεται μια τεράστια δουλειά με αποφάσεις που σχετίζονται με την ελληνικότητα του ποδοσφαίρου. Θέματα δηλαδή που κανείς δεν ασχολείται στην Ελλάδα. Αντίθετα, ασχολούμαστε όλοι με την διαιτησία και το έργο που γίνεται από την Ομοσπονδία ακυρώνεται. Δεν χαλάει μόνο την «βιτρίνα» της Ομοσπονδίας, αλλά υπονομεύει την ουσία του έργου μας. Είναι απόλυτη η άρνηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας να μην φύγει από τους κόλπους της Ομοσπονδίας η διαιτησία», δήλωσε ο κ.Γκαγκάτσης και πρόσθεσε: «Είναι απορίας άξιον κάποιες χθεσινές τοποθετήσεις των μελών της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα τις επόμενες βδομάδες θα έρθει προσκεκλημένος της ΕΠΟ ο υπεύθυνος της διαιτησίας της UEFA και θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ. «Ευαγγελίζονται» ότι θέλουν να δημιουργήσουν την Σούπερ Λίγκα στα πρότυπα της UEFA. Όσον αφορά τη συνέχιση του προβλήματος με τους διαιτητές, ας αναλογιστούμε ότι το ποδόσφαιρο μας πέρασε μια περίοδο, για την οποία δεν μπορεί να περηφανεύεται κανείς. Η καχυποψία ήταν και παραμένει έντονη. Γίνεται μια προσπάθεια να εξαλειφθεί αυτή η καχυποψία. Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι κάποια ομάδα ευνοείται. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών και έτσι το θέλει η παγκόσμια κοινότητα . Αυτό που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος για πρώτη φορά είναι οι ειδικοί πίνακες 15 διαιτητών στην Β’ Εθνική, που κατά την κρίση της ΚΕΔ είναι τα ταλέντα που θα στελεχώσουν την Α’ Εθνική και αυτά τα 15 πρόσωπα παρακολουθούνται κάθε Κυριακή. Αν η Σούπερ Λίγκα συνεχίσει να διεκδικεί την διαιτησία δεν θα υπάρξει σύγκρουση. Μπορούμε να πάμε το θέμα στην FIFA και να το συζητήσουμε και να καταλάβουν ότι δεν γίνεται η διαιτησία να πάει στην Σούπερ Λίγκα».
Όσο για την κλήση του από τον εισαγγελέα, είπε: «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα τηλεφώνημα από την εισαγγελία και είμαστε σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, επειδή θέλω να καταθέσω για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι όμως διαφορετικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Απλώς έγινε μια διαρροή της προετοιμασίας του συγκεκριμένου αγώνα από τον κ. Ψυχομάνη. Αυτή η πληροφορία διέρρευσε, ξεκίνησαν οι ενέργειες μεσολάβησης κάποιων από την πλευρά της ομάδας και εκεί έληξε το θέμα, διότι το πληροφορήθηκε ο κ. Ψυχομάνης και άλλαξε τον διαιτητή. Αυτό όμως ήταν ένα γεγονός, το οποίο ήθελα να καταδείξω στους παράγοντες της Σούπερ Λίγκας. Με αυτό τον τρόπο ήθελα να τους αντιστρέψω το ερώτημα που μου έθεσαν περί ελέγχου της διαιτησίας».
Αναφερόμενος στην επικείμενη εισαγγελική εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων στην Β’ και Γ’ Εθνική για στημένους αγώνες επισήμανε: «Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και από πού προήλθε αυτή η εισαγγελική παρέμβαση. Μένω έκπληκτος και μόνο που το ακούω. Αν είναι αυτεπάγγελτη, προφανώς ευαισθητοποιήθηκε κάποιος εισαγγελέας γι’ αυτό το θέμα».
Τέλος, μιλώντας για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την πρόκληση της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008, υπογράμμισε: «Έχει προγραμματιστεί ένας φιλικός αγώνας με την Κορέα, ο οποίος θα γίνει μάλλον στο Λονδίνο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κρισιμότερου παιχνιδιού με την Τουρκία για τα προκριματικά του EURO 2008. Ελπίζω ότι οι διεθνείς μας θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο στο ματς με την Τουρκία, γιατί εφόσον κερδίσουμε, θα είμαστε σε καλό δρόμο για την πρόκριση. Αποδείχτηκε στη διάρκεια των μέχρι τώρα προκριματικών ότι οι παίκτες μας έχουν διαφορετικό κίνητρο σε αυτά τα ματς από ότι στα φιλικά. Θεωρώ ότι το «σταυροδρόμι» του Μαρτίου θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της ομάδας».