Ιστορική μέρα για τον ΑΓΟ Ρεθύμνου που πέρασε για πρώτη φορά στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 85-60 του Κολοσσού Ρόδου, στον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού και καλύπτοντας την διαφορά του πρώτου αγώνα (1 πόντου υπέρ του Κολοσσού). Η ομάδα της Κρήτης γίνεται η δεύτερη ομάδα της Α2 που προκρίνεται σε τελικό, μετά τον Πανελλήνιο που το 1987 είχε κάνει κάτι παρόμοιο παίζοντας με τον Άρη στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 43-34, 61-45, 85-60

Δυνατά με αρκετό πάθος ξεκινήσαν και οι δυο ομάδες όμως σιγά-σιγά ο ΑΓΟ Ρεθύμνου χάρη ιδιαίτερα στην ευστοχία του από τα 6,25 πήρε διαφορά 11 πόντων (19-8) παίρνοντας μεγάλη δύμανη και από τον κόσμο του. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 28-20 υπέρ της Κρητικής ομάδας, που έλεγχε το ρυθμό του αγώνα.

Ωστόσο τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν κάποιοι παίκτες των γηπεδούχων ανάγκασαν τον Στέργιο Κουφό να τους αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάγκο, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Κολοσσός που πετυχαίνοντας συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 33-30. Το ημίχρονο τελείωσε 43-34 με την ομάδα του Ρεθύμνου πάντα μπροστά στο σκορ.

Πολύ καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΓΟΡ και με όπλο του την άμυνα αλλά και τον "καταιγισμό" τριπόντων, κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά άνω των 15 πόντων, την οποία και διατήρησε μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (61-45).

Με σαφέστατο προβάδισμα από την μεγάλη διαφορά υπέρ του ο ΑΓΟΡ έδινε όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στο ήδη τεράστιο πλεονέκτημα του. Τελικό σκορ το 85-60 με το Ρέθυμνο να πανηγυρίζει για πρώτη φορά την πρόκριση του στον τελικό όπου περιμένει εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός.

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κυριακόπουλος 13 (2), Κούμουλος 17 (2), Σπανός 21 (5), Σκαμνάκης, Χουλιάρας, Τσιριγωτάκης 9 (3), Πανάρας 10 (3), Κωστής 2, Βαρδαβάς 2, Σολωμονίδης 1, Κορωνίδης, Μλαντένοβιτς 10 (1)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Ζευγώλης): Σκορδάλης 8, Μοσχοβίτης 8, Κεφαλάς 4, Μητρόπουλος 3, Παναγιωταράκος 6, Κουπίδης 11, Τσώτσος 2, Λάτοβιτς 7, Τσαμάτος 9, Πετροδημόπουλος 2, Μαχαίρας.


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κουλούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαθμολογία Stoiximan GBL: 8η σερί νίκη για Παναθηναϊκό, καυτός ΠΑΟΚ και οριακές νίκες για ΑΕΚ, Άρη Betsson

Ξανθόπουλος: «Δείξαμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα»

Μίλιτσιτς: «Δείξαμε προσωπικότητα στο τέλος»

Αταμάν: «Ελπίζω στο μέλλον να είμαστε μαζί με οπαδούς του Ολυμπιακού» - Tι είπε για Λεσόρ

Ζιάγκος: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των παικτών, να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για καλύτερο ελληνικό μπάσκετ»

Λύγισε το Περιστέρι Betsson στην παράταση σε επική «σκυλομαχία» ο Άρης Betsson

Χολμς: «Μετρούσα τις μέρες για να επιστρέψω, είδα φιλμ από αγώνες της Euroleague για να μπω στο κλίμα»

Λούκιτς: «Χάσαμε 3-4 λέι απ στο δεύτερο ημίχρονο που ούτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν περίμεναν»

Ζούρος: «Χάσαμε τον έλεγχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να διορθώσουμε τα κενά»

Έδειξε πόσο έλειψε: Όσα έκανε ο ορεξάτος Χολμς στην επιστροφή του μετά από σχεδόν δύο μήνες