Αυτή η ομάδα είναι, αναμφισβήτητα, ομάδα για τίτλο! Ο λόγος, ασφαλώς, για τον Ηρακλή, ο οποίος κατάφερε με το «σπαθί» του να διατηρήσει το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη επικράτησαν με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη, «Μελίνα Μερκούρη» στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α1.

Ο «Γηραιός» σε κάθε παιχνίδι, αποδεικνύει σε όλους πως αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της μεγάλης κατηγορίας, μόνος πρώτος. Χωρις φόβο και...με πολύ πάθος αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο, όπως ακριβώς πρέπει και όπως ακριβώς του αρμόζει. Δείχνει την πρέπουσα σοβαρότητα και σε καμμία περίπτωση δεν κάνει διακρίσεις. Είτε έχει απέναντι του τον «ουραγό» της βαθμολογίας είτε και τους μόνιμους «διώκτες» του. Αυτό έπραξε και στην έναρξη του δεύτερου γύρου στη μεγάλη «μονομαχία» με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη να μπήκαν «μουδιασμένα» -χάνοντας το πρώτο σετ- αλλά, ευτυχώς, για αυτούς, «ξύπνησαν» όταν έπρεπε.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με προβάδισμα του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου με 6-4 και 5-7. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, κατάφεραν να «ροκάνισουν» τη διαφορά ισοφαρίζοντας σε 8-8 και 10-10. Στη συνέχεια, με ένα σερί 5-0 προηγήθηκαν με 15-10. Θα πρέπει να τονίζουμε ότι σε αυτό το σημείο, οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ψυχραιμία τους και αυτό φαινόταν ιδαίτερα στην αδυναμία στην υποδοχή τους. Οι παίκτες του Κλαούντιο Κοέγιο εμεταλλέυτηκαν το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με το ισχυρό τους μπλοκ πήραν σημαντικό προβάδισμα φτάνοντας, έτσι, στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-17.

Στο δεύτερο σετ, οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη «ξύπνησαν»! Ο Ηρακλής, σαφώς πιο συγκεντρωμένος και ανεβασμένος και με σημαντική βελτίωση στην υποδοχή προηγήθηκε με 11-8 και 11-16. Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Μάρκος Μιλίνκοβιτς –ως συνήθως-, η Πειραιώτικη ομάδα περιορίστηκε να ακολουθεί τους φιλοξενούμενους στο σκορ, οι οποίοι έφτασαν να προηγούνται με 20-14 και 22-18. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μια προσπάθεια να πάρουν και το δεύτερο σετ, πέρασαν στην αντεπίθεση μειώνοντας με 22-23 και ισοφαρίζοντας σε 23-23. Η ψυχή του «θηρίου», που λέγεται Ηρακλής, όμως, «μίλησε»! Ο «Γηραιός» με τον Κλείτον Στάνλεϊ στο σερβίς κάταφερε να πάρει το τρίτο σετ με 25-23.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο τρίτο σετ μπήκαν επιθετικά και με αρχηγούς, τους Μάρκο Μιλίνκοβιτς και Σάλμον Ρίλεϊ, προηγήθηκαν με 4-2 και 5-3. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν γρήγορα και ισοφάρισαν και έπειτα πέρασαν μπροστά 11-9. Με σταθερό προβάδισμα τεσσάρων πόντων, οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη-αν μη τί άλλο- διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός, όμως, κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα, μειώνοντας σε 20-21 και κατόπιν, ισοφαρίζοντας σε 23-23. Το σενάριο ίδιο με αυτό του δευτέρου σετ. Ο Ηρακλής έδειξε περισσότερη ψυχραιμία και κατάφερε πάλι να πάρει το σετ με 25-23.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με εναλλαγή στο σκορ για τις δυο ομάδες. Οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη πήραν προβάδισμα τριών πόντων 16-13 και στη συνέχεια πήρε το τέταρτο και νικητήριο σετ με 25-19, αφού οι «ερυθρολεύκοι», δείχνοντας αποδυναμωμένοι, δεν κατάφεραν σε καμμία περίπτωση να αντιδράσουν.

* Από την πλευρά των «ερυθρολεύκων», απουσίαζαν ο τραυματίας Ακης Χατζηαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας και ο Κώστας Χριστοφιδέλης, τον οποίο ταλαιπωρεί μία ίωση.
* Στο κλειστό του Ρέντη, «Μελίνα Μερκούρη», βρέθηκε και ο Σωκράτης Κόκκαλης

Τα σετ: 25-17, 23-25, 23-25, 20-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλεξανδρόπουλος 6, Σάλμον 13, Κουρνέτας 3 (2), Τσακιρόπουλος 10, Μιλίνκοβιτς 25 (2), Ντιρσέου 7, Ντράγκοβιτς , Δημητρακόπουλος (Λ) 58%
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπολ 2, Γκιούρδας 12, Κράβαρικ 10 (1), Χοφ 11, Στάνλεϊ 20 (2), Μπάεφ 14, Ιωαννίδης, Μπρουκς (Λ) 69%

Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube