Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Έβαν Λίνεν ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής. Ο Γερμανός προπονητής επιβεβαίωσε πως οι Τσκιτισβίλι και Ζωγραφάκης δεν υπολογίζονται και πως καλύτερα θα ήταν να ψάξουν ομάδα, ενώ για το αν θα γίνουν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Τέλος έδειξε πως έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Κανονικά συνεχίστηκε η προετοιμασία την Παρασκευή με μια προπόνηση μεσημεριανή(15:00). Χωρίς προβλήματα θα παρατάξει την ομάδα ο Λίνεν κόντρα στον Ηρακλή.
«Ίσως φύγουν ένας-δύο παίκτες. Ο Τσκιτισβίλι είχε την ευκαιρία μετά και από τον τραυματισμό του Φερνάντες, αλλά δεν απέδωσε όπως περιμέναμε. Δεν αισθάνεται άνετα εδώ. Θέλει και ο ίδιος να φύγει. Είναι ακριβός παίκτης για εμάς και αν δεν παίζει, αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα. Αυτό που είδαμε Τσίκτο δεν είναι αυτό που ξέρουμε. Είχε βέβαια τραυματισμούς.Αν ήμουν στην Γερμανία δεν θα τον άφηνα να φύγει, γιατί εκεί οι ομάδες μετά την διακοπή έχουν την ευκαιρία για μία μίνι-προετοιμασία, τόνισε για τον Τσκιτισβίλι.
Όσον αφορά στον Ζωγραφάκη: «Διάβασα ότι θα φύγει γιατί είχε καλές σχέσεις με την προηγούμενη διοίκηση αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εγώ κρίνω καθαρά ποδοσφαιρικά. Ο Ζωγραφάκης δεν αγωνίστηκε πολύ. Μίλησα μαζί του πριν τον νέο χρόνο και του είπα ότι δεν τον υπολογίζω καθώς και ότι θα ήταν καλύτερα να βρει άλλη ομάδα».
Στην συνέχεια αναφερόμενος για το αν θα πραγματοποιηθούν και άλλες μεταγραφές πλην των τριών που ήδη έχουν γίνει ανέφερε: «Υπάρχει μία μικρή περίοδος έως το τέλος του μήνα. Ίσως όλα να έχουν τελειώσει, όμως κοιτάμε την αγορά και θα αποφασίσουμε. Μπορεί να έρθει κάποιος παίκτης και να δοκιμαστεί. Δεν υπάρχει διαφορά αν θα είναι από την Ελληνική ή την Γερμανική αγορά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν έρθει κάποιος να μπορεί να προσφέρει άμεσα. Είναι ρίσκο να πάρεις κάποιον παίκτη που δεν αγωνιζόταν από την αρχή της περιόδου".
Για τα νέα αποκτήματα μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Γερμανός τεχνικός… «Είναι μία περίπτωση που κοιτάγαμε εδώ και καιρό και είμαστε ικανοποιημένοι για την απόκτηση του. Γνωρίζει την Ελλάδα, έχοντας αγωνιστεί τόσο στην Β' όσο και την Α' Εθνική και είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί», τόνισε για τον Τζιμππούρ.
Για τον Βάγκνερ είπε: «Δεν μπορούσαμε να του κάνουμε συμβόλαιο πιο πριν αν και προπονείται εδώ και 2-3 μήνες με την ομάδα. Μετά την αποδέσμευση του Μαγκντί άνοιξε μία θέση ξένου και καταφέραμε να τον αποκτήσουμε. Είναι νέος παίκτης αλλά με μεγάλο ταλέντο και μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα». Τέλος για τον Λουρένσο, ανέφερε: «Δεν κοιτάγαμε για δύο επιθετικούς, αλλά για ένα περιφερειακό και ο Λουρένσο μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ στις δύο πτέρυγες. Ανήκει στην Σπόρτινγκ ακόμα αλλά μπορούμε στο τέλος της σεζόν να του κάνουμε συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια. Γι' αυτόν είναι πιο δύσκολο, γιατί ήρθε τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Προπονείται και περιμένουμε την μπλε κάρτα του για να αποφασίσουμε αν θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον Ηρακλή».
Τέλος αναφερόμενος στον αγώνα με τον "Γηραιό" τόνισε: «Είναι μία καλή ομάδα που έχει ένα προπονητή που γνωρίζουν εδώ όλοι. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε πρόβλημα στην επίθεση, όπως και εμείς αλλά τελευταία έχει καλά αποτελέσματα και είναι θετικό που θα παίξουμε με μία ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο».