Την αναγκαιότητα της δεύτερης φετινής νίκης επί της ΑΕΚ επισήμανε ο Ιβιτσα Μπούριτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με την «Ενωση». Ο Κροάτης μίλησε με κολακευτικά λόγια για την «Ενωση» και τις νέες μεταγραφές της, την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται στους τελευταίους αγώνες και την πιθανότητα να γίνουν κάποιες μεταγραφές για τους «μελανόλευκους» για την ενίσχυση της ρακέτας. Και τέλος ξεκαθάρισε πως δεν τον αποσχολεί που θα γίνει το ματς του Σαββάτου.

Αναλυτικά, ο Μπούριτς επισήμανε πως «νικήσαμε την Α.Ε.Κ. στον πρώτο γύρο κι αν καταφέρουμε να επαναλάβουμε τη νίκη μέσα στην έδρα μας θα είναι ότι καλύτερο για μας. Κι οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν με αλλαγές στο ρόστερ. Η Α.Ε.Κ. πήρε τον Γκάρμα και τον Πένλαντ, ενώ έφυγε ο Βετούλας, ενώ εμείς μπορεί να ενισχυθούμε από τον Μπίτσαμ, που είναι παίκτης που δίνει λύσεις στην περιφέρεια».

Στη συνέχεια ανέλυσε τον «δικέφαλο». «Η Α.Ε.Κ. έχει καλό ρόστερ, αλλά δεν παίζει καλά τελευταία, έχει κάνει μόνο 4 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, φαίνεται να έχει κάποια προβλήματα, όπως άλλωστε έχουμε κι εμείς. Έχουμε καλές πιθανότητες για τη νίκη, περισσότερες ίσως από ότι έχει η Α.Ε.Κ. και για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να τρέξουμε πολύ και να παίξουμε πολύ καλή άμυνα».

Η κουβέντα έφτασε στις μεταγραφές που μπορεί να κάνουν οι «μελανόλευκοι». «Λέγαμε ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στο ρόστερ μας, κυρίως από 1-2 ψηλούς κι έναν περιφερειακό παίκτη και κυρίως χρειαζόμαστε καλούς παίκτες. Αν προλάβει να έρθει ο Μπίτσαμ, που πιθανότατα θα προστεθεί στο ρόστερ, θα έχουμε καλύψει την ανάγκη στην περιφέρεια, καθότι είναι πολύ καλός παίκτης και δεδομένου ότι ο Χρήστος Πετρόπουλος δεν έχει κάνει πολλές προπονήσεις τον τελευταίο μήνα, λόγω του ατυχήματος στο μάτι πριν και της ίωσης που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες. Σε περίπτωση που δεν έρθει ο παίκτης, υπολογίζουμε κανονικά στον Γιώργο Πετρόπουλο. Μιλάμε με όλους τους μάνατζερ στην Ευρώπη για την απόκτηση καλού ψηλού παίκτη. Ο Εκινέ θα παίξει πάλι στη θέση του Γκιζόγιαννη, ο οποίος δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσει και μαζί με τους Γιοσίποβιτς, Μπόζοβιτς και Πασχάλη, σε διάφορους συνδυασμούς, θα δώσουν τη μάχη κάτω από τα καλάθια. Όμως κι αριθμητικά χρειαζόμαστε παίκτες, αφού μετά τους τραυματισμούς των Πετρόπουλου, Γκιζόγιαννη έχουμε μείνει 10. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν τραυματισμό μένουμε ακόμα λιγότεροι και δεν κάνουμε καλή προπόνηση, πέρα από τα παιχνίδια».

Και τέλος έδειξε πως δεν τον ενδιαφέρει η έδρα της σαββατιάτικης αναμέτρησης. «Για την ομάδα του Απόλλωνα είναι ίσως λίγο καλύτερα να παίζει στο «Δημήτρης Τόφαλος», που είναι πιο μικρό γήπεδο, όπου μπορεί να δημιουργηθεί πολύ καλή ατμόσφαιρα, αλλά όπου και να παίζεις οι γραμμές του γηπέδου, οι μπασκέτες και τα καλάθια είναι το ίδιο. Και τα 2 γήπεδα είναι καλά να παίζεις, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το ΠΕΑΚ «Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ» μπορεί να φιλοξενήσει 4.800 φιλάθλους».

Στα αγωνιστικά, στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης συμμετείχαν όλοι οι παίκτες, εκτός του άρρωστου Χρήστου Πετρόπουλου.

Τελικά όμως, ο Μπίτσαμ δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στην Πάτρα. Παρα την προφορική συμφωνία των δύο πλευρών, στη νέα επαφή που είχαν την Πέμπτη δεν τα βρήκαν και η αναζήτηση των "μελανόλευκων" συνεχίζεται.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube