Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Πολ Λε Γκεν. Ο Γάλλος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως η "Ένωση" είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά η ομάδα του θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό από αυτή την συνάντηση. Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Μποναβεντούρ Καλού, ο οποίος δήλωσε πως δεν ήρθαν στην Αθήνα για να χάσουν.

"Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί γιατί έχει κάνει καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημά της από ότι εμείς στο δικό μας, ωστόσο θα κάνουμε ότι μπορούμε. Η ΑΕΚ είναι δύσκολη ομάδα, το είδαμε στους αγώνες με τη Λιλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ότι γνωρίζω καλά την ΑΕΚ, την έχω παρακολουθήσει κόντρα στη Χαρτς, άλλωστε έτυχε να είμαι στη Σκωτία εκείνη την περίοδο".

Στην συνέχεια ο Γάλλος τεχνικός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δική του ομάδα: "Η αλήθεια είναι ότι προσφάτως είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα, νικήσαμε τη Μαρσέιγ και τη Μονακό. Τα πράγματα θα βελτιώνονται διαρκώς και το σημαντικό είναι να μην επαναπαυτούμε και χαλαρώσουμε".

Ο προπονητής της Παρί αναφέρθηκε και στους παίκτες που έχει στην σύνθεση της η ΑΕΚ: "Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουμε, όπως ο Ζήκος από το γαλλικό πρωτάθλημα, ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος. Αυτοί είναι οι τρεις πιο γνωστοί σε εμάς, ωστόσο το συμπέρασμα από τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι η ΑΕΚ στηρίζετε στο ομαδικό πνεύμα και όχι σε ατομικότητες".

Ο Λε Γκεν παραδέχθηκε πως το μυαλό του είναι περισσότερο στα ματς πρωταθλήματος: "Σίγουρα λαμβάνω υπ’ όψιν μου τα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν. Δεν μπορούμε όμως να βασιζόμαστε σε 13 και 14 παίκτες, πρέπει να έχουμε περισσότερους σε δράση. Αν το θέσουμε αυστηρά με σειρά προτεραιότητας σίγουρα το ζωτικό για εμάς είναι διατηρηθούμε στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Πρέπει όμως να είμαστε συνεπείς, να τιμάμε τη φανέλα και να έχουμε κίνητρο σε όλα τα ματς".

Τέλος ο Γάλλος τεχνικός παραδέχθηκε πως υπήρξε ενδιαφέρον στο παρελθόν ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού: "Ναι είναι αλήθεια, είχα συζητήσει με την διοίκηση του Ολυμπιακού. "Είμαι εδώ για τον αγώνα με την Παρί, δεν έχει νόημα να συζητάμε για μια ιστορία που συνέβη ένα χρόνο πριν".

"Δεν είμαστε βλάκες"

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Μποναβεντούρ Καλού, ο οποίος τόνισε: "Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξομε τα νώτα μας, δεν θα μπούμε βλακωδώς σε επιθετική γραμμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. "Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση, Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε ή να οπισθοχωρήσουμε αλλά για να δείξουμε τις δυνατότητές μας".

Αχιλλέας Κώτσογλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube