Το Μαρούσι επικράτησε του Μακεδονικού στο κλειστό του Αγ. Θωμά με 84-77 παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για τις ήττες του στο Κύπελλο και στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μπλάκνεϊ με 17 πόντους.


Ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα πρόσθεσε το Μαρούσι στο σακούλι του επικρατώντας του Μακεδονικού στο κλειστό του Αγ. Θωμά με 84-77. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ ήταν εκπληκτικοί από την περιφέρεια σημειώνοντας συνολικά 13 τρίποντα. Ο Μακεδονικός από την πλευρά του παρά την απουσία του Χίζνιακ, πάλεψε το παιχνίδι και παραδόθηκε στα τελευταία λεπτά έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης το Μαρούσι έδειξε τις … προθέσεις του μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Με έξι συνεχόμενα σουτ τριών πόντων οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πήραν γρήγορα το προβάδισμα και προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με 18-9. Ωστόσο οι Κοζανίτες ισορρόπησαν γρήγορα και κατάφεραν να «μαζέψουν» τη διαφορά στους 4 πόντους (24-10) ακριβώς με τη λήξη του δεκάλεπτου, έχοντας πρωταγωνιστές του Χάτσον και Παπαμακάριο.

Στη δεύτερη περίοδο το Μαρούσι συνέχισε να «βομβαρδίζει» έξω από τα 6.25 με αποτέλεσμα οι διαφορά να εκτοξευτεί στους 15 πόντους 35-20 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Πεδουλάκης γύρισε την άμυνα του σε ζώνη κάτι που βοήθησε τους «πράσινους» να επιστρέψουν στο παιχνίδι και μειώσουν τη διαφορά στο πόντο (45-44) ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το Μαρούσι διατηρούσε το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ καθώς ο Μακεδονικός διατηρούνταν σε απόσταση βολής χάρη κυρίως στους Παπαμακάριο και Χάτσον. Έτσι η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 60-58.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Κάπου εκεί όμως μίλησε ο Ρόντρεϊ Μπλάκνεϊ που με δύο τρίποντα έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους (70-61) τρία περίπου λεπτά πριν από το τέλος. Ο Μακεδονικός προσπάθησε και πάλι να επανέλθει, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο οι παίκτες του Γιαννάκη κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά και να φτάσουν στη νίκη με 84-77 παίρνοντας παράλληλα «εκδίκηση» για τις ήττες τους στο κύπελλο και στον πρώτο γύρο…

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-20, 45-44, 62-58, 84-77

Μαρούσι: Μπλάκνεϊ 17 (3), Στιούαρτ 21 (2), Μπουντούρης 3 (1), Σμίλιανιτς 8 (2), Σέκουλιτς 11 (1), Τζόουνς 1, Σπανούλης 11 (2), Πόποβιτς 8 (2), Καράγκουτης.

Μακεδονικός: Παπαμακάριος 14 (4), Λουκόφσκι 8, Χάτσον 15, Ρίματς 4, Σπανούλης 5 (1), Χίζνιακ 11, Μάικλ 13, Τσάνακ 7.


Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γιαμπουσέλε και Μπάντιο δοκίμασαν ελληνικές γεύσεις και έβαλαν βαθμούς - Το απόλυτο 10 στον γύρο!

Πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ - Με νίκες συνέχισαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μπαρτζώκας: «Τους πιστεύουμε όλους, και αυτούς που δεν έπαιξαν σήμερα - Δεν νομίζω ότι αγχωθήκαμε»

Λυκογιάννης: «Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, νιώθουμε ασφάλεια με τον τρόπο που παίζουμε»

Λυκογιάννης: «Είμαι ευχαριστημένος, κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια»

Τα πεπραγμένα του εξαιρετικού Μοντέρο στην πρώτη του συμμετοχή στην Stoiximan GBL

Μπαρτζώκας: «Να είμαστε καλύτεροι αμυντικά και να αντιμετωπίζουμε τα ματς σοβαρά πιο νωρίς»

Πανόραμα Stoiximan GBL: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής

Η εκπληκτική εμφάνιση του Μοντέρο και τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Κολοσσού

Λύγισε τον μαχητικό Κολοσσό με σούπερ 30άρη Μοντέρο ο Ολυμπιακός!