Καθοριστικός είναι για τον Παναθηναϊκό ο αποψινός (19:00) αγώνας απέναντι στην ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τη νίκη, που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, που είναι ο ρεαλιστικός στόχος για τη φετινή περίοδο. Ενδεχόμενο τρίποντο θα φέρει τους «πράσινους» στο +2 από την ΑΕΚ και θα τους δώσει ψυχολογική ώθηση εν όψει της ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης απέναντι στη Λανς. Αντίθετα ισοπαλία και κυρίως ήττα θα μειώσουν αισθητά τις ελπίδες για συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Εκτός ενδεκάδας Γκαλίνοβιτς-Βύντρα!

Όπως και στην Λανς, έτσι και τώρα ο Βίκτορ Μουνιόθ, αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι έχοντας μερικές «μίνι» εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Όπως έδειξαν τα πλάνα του στο χαλάρωμα της Κυριακής, ο Λουκάς Βύντρα θα μείνει εκτός ενδεκάδας και θα ξεκινήσει στην θέση του, ο Σωτήρης Λεοντίου, που έχει ξαναδοκιμαστεί στη θέση του αριστερού μπακ. Στο άλλο άκρο της άμυνας θα είναι ο Νίλσον με τους Γκούμα-Μόρις να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σε ότι αφορά τώρα, τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιστεί την εστία, τα πράγματα ήταν λίγο περίπλοκα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που σκέφτηκε σοβαρά ο Μουνιόθ να αλλάξει τον βασικό του τερματοφύλακα και αποφάσισε τελικά να το κάνει. Στο σημερινό πρόγραμμα, ξεκίνησε ο Γκαλίνοβιτς, στη συνέχεια όμως ο Εμπέντε ήταν αυτός που δοκιμάστηκε για το αρχικό σχήμα. Αυτό αποδεικνύει, ότι ο Ισπανός τεχνικός προτιμάει να ξεκινήσει τον Καμερουνέζο, έχοντας ενημερώσει μάλιστα και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να είναι έτοιμος γιατί θα ξεκινήσει.

Μπόβιο και Τζιόλης θα βρίσκονται στα χαφ, έχοντας δίπλα τους, τον νεαρό Σωτήρη Νίνη και τον Αντρέας Ίβανσιτς. Επιθετικό δίδυμο δεν θα είναι αυτό που πιστεύαμε μέχρι και την Παρασκευή, δηλαδή Σαλπιγγίδης-Μάντζιος. Ο Μουνιόθ έδειξε να προτιμάει τον Παπαδόπουλο για παρτενέρ του «Σάλπι» στη τελευταία προπόνηση.

Μετά το χαλάρωμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού είδαν αγώνες της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη, τον Ολυμπιακό και κάποια άλλα στιγμιότυπα. Ο Βίκτορ Μουνιόθ έκανε και μια μίνι ανάλυση στους παίκτες του και τους τόνισε τις αδυναμίες της «Ένωσης» στα άκρα της άμυνας, αλλά και για τα προτερήματα, που είναι η επιθετικές της ενέργειες.

Στην αποστολή συμμετέχουν 22 παίκτες, από τους οποίους θα «κοπούν» λίγο πριν τη σέντρα τέσσερις για να σχηματιστεί η 18αδα. Στη διάθεση του Βίκτορ Μουνιόθ πλην των προαναφερθέντων είναι και οι Θεοδωρίδης, Χαραλαμπίδης, Λεοντίου, Αντονσον, Τζόρβας, Αντριτς, Μπουτζίκος, Βίκτορ, Ρομέρο.

Στην ανάλυση του αντιπάλου, ο Βίκτορ Μουνιόθ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή σε Λυμπερόπουλο και Καμπάνταη. «Η ΑΕΚ έχει κάποιους έμπειρους παίκτες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Ο Ζήκος κάνει πολλή δουλειά και θα πρέπει να τον πιέσουμε. Οι Λυμπερόπουλος και Καμπάνταης είναι πολύ επικίνδυνοι. Δεν θα πρέπει να βρουν ελεύθερους χώρους. Εχουν ωστόσο και αδυναμίες στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας δεν έχουν καλή συνεργασία ορισμένες φορές. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε λάθη», τόνισε.

Στην Αργεντινή ο Έκι

Στην πατρίδα του βρίσκεται ο Έκι Γκονζάλες, προκειμένου να υποβληθεί εκεί στην αρθροσκόπηση, που έχει διαγνωστικό χαρακτήρα και από τα αποτελέσματά της θα φανεί πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ενοχλήσεις στο γόνατο του παίκτη. Ο 27χρονος μέσος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού και όταν κάνει την αρθροσκόπηση, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μεγάλο μέρος της αποθεραπείας ο Έκι θα το ακολουθήσει στην Αργεντινή, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της θα γίνει στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του ιατρικού τιμ του Παναθηναϊκού.

«Νίνης… το παιδί του Μουνιόθ»

Αφιέρωμα στον Σωτήρη Νίνη φιλοξένησε στο χθεσινό της φύλλο η «El Mundo Deportivo». Στο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζεται «παιδί του Μουνιόθ». «Ο Νίνης έγινε διάσημος γιατί έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στην Ελλάδα μερικοί θέλησαν να δουν στο πρόσωπό του τον Μέσι του Παναθηναϊκού, αν και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι λίγο διαφορετικός. Ο Νίνης τρέχει σε μεγαλύτερο μήκος του γηπέδου, είναι περισσότερο εξτρέμ και λιγότερο εκρηκτικός σε μικρούς χώρους, η ντρίμπλα του είναι περισσότερο εν κινήσει, αν και, όπως και ο παίκτης Μπαρτσελόνα, διαθέτει μία δαιμονισμένη αλλαγή ρυθμού. Ο Μουνιόθ τον προσέχει πολύ και θέλει να του δίνει λεπτά, αλλά χωρίς να βιαστεί. Κάνει ό,τι και ο Ράικαρντ με τον Ινιέστα. Και σωστά πράττει», αναφέρει το αφιέρωμα.

Χρήστος Ρομπόλης, Λευτέρης Καραγιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κάνει σούπερ γιορτές, ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη στο Champions League και μετά άρχισε τις γκέλες στο πρωτάθλημα…»

Αθανασίου: «Θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα ο Παναθηναϊκός, λείπει ένας… Παντελίδης από το ρόστερ»

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός: Παράδοση, σκορ και σερί που «δείχνουν» ντέρμπι στην Τούμπα

Κετσετζόγλου: «Μεγαλύτερη η σημασία και ο κίνδυνος του αγώνα με τον ΟΦΗ για την ΑΕΚ μετά την γκέλα του Ολυμπιακού»

Τσορμπατζόγλου: «Στοιχίζει στον ΠΑΟΚ η απουσία του Γιακουμάκη σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι»

Παγκάκης: «Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει τους στόχους του Παναθηναϊκού»

Κωνσταντινίδης: «Άλλο ματς από αυτό της Λεωφόρου-Να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ζίβκοβιτς: «Με πάθος και ενέργεια για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο»