Επίσημη διαμαρτυρία κατέθεσαν οι διοικούντες της Λιλ στην UEFA, μετά την ήττα με 1-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο χθεσινό αγώνα για τους «16» του Τσάμπιονς Λίγκ. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για την φάση του γκολ του Γκιγκς και καταλογίζουν την ήττα της ομάδας τους στην κακή διαιτησία του Ολλανδού Έρικ Μπρααμχάαρ. Τι έγινε στην επίμαχη φάση; Ο Ουαλός εκτέλεσε το φάουλ τη στιγμή που ο τερματοφύλακας των «λιλουά» Σίλβα, έστηνε ακόμα το τείχος του. Σε προηγούμενα φάουλ ο Ολλανδός διαιτητής ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός, γι’ αυτό και τα παράπονα των Γάλλων είναι βάσιμα.
Τα παράπονα των Γάλλων όμως δεν επικεντρώθηκαν μόνο στον διαιτητή της αναμέτρησης, στο στόχαστρο του προπονητή της ομάδας τους Κλοντ Πιέλ μπήκε και ο συνάδελφος του, σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Αυτό που έλειπε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το ευ αγωνίζεσθε » και συνέχισε τονίζοντας ότι τα σχόλια του Φέργκιουσον θα έπρεπε να μην είχαν γίνει γιατί δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.
Τα σχόλια του προπονητή των «άγγλων» έγιναν σχετικά με την κίνηση των Γάλλων, μετά την επίμαχη φάση, να κατευθυνθούν προς τον πάγκο της ομάδας. Ο σκωτσέζος προπονητής χαρακτήρισε την κίνηση των παικτών της Λιλ προσβλητική και επισήμανε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια πράγματα σε αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ.
Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης