Δεν τα κατάφερε τελικά ο Άρης στην Μάλαγα, αφού ηττήθηκε από την ομώνυμη ομάδα με 76-74, και πλέον το έργο του για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, γίνεται δύσκολο έως αρκετά δύσκολο. Οι «κίτρινοι» με εξαίρεση τα τρίτο δεκάλεπτο, ήταν κοντά στο σκορ και διεκδικούσαν με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο τελικά δεν ήρθε. Ξεχώρισαν οι αμερικανοί Σκέιλς, Ουίλκινσον και Μάσει που σημείωσαν από 15 πόντους. Από την Μάλαγα κορυφαίος, ο Κώστας Βασιλειάδης με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 34-33. 55-50, 76-74
Δυνατά μπήκε στο ματς ο Άρης και με τους Τέρεν Κάστλ και Τσαλδάρη να «πυροβολούν» από τα 6.25 προηγήθηκε με 6-2 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η Μάλαγα προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια της, όμως οι «κίτρινοι» έχοντας εγκλωβίσει τον Σαντιάγκο διατηρούσαν το προβάδισμα τους, με 10-13. Όμως η ομάδα της Ανδαλουσίας αντέδρασε και με συνεχόμενα τρίποντα του Κώστα Βασιλειάδη πέρασε μπροστά με 19-15. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους Ισπανούς να προηγούνται με 21-17.
Ωστόσο οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν είχαν άλλη άποψη για την εξέλιξη του ματς, και πετυχαίνοντας 5 αναπάντητους πόντους με τρίποντο Κάστλ και δίποντο Τσαλδάρη ξαναπέρασε μπροστά με 21-22. Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, το παιχνίδι μετατράπηκε σε σκληρή μονομαχία, αφού οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, συνεχώς. Τελικά το προβάδισμα με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου το είχε η Μάλαγα, με 34-33.
Όμως κάπως κοιμισμένοι μπήκαν στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό, ο Βασιλειάδης και η παρέα του, εκτοξεύοντας την διαφορά υπέρ της Μάλαγα στο +13 (55-42). Κάπου εκεί όμως ο Τζερεμάια Μάσει ξύπνησε και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι είναι «πολεμιστής», σημείωσε 8 συνεχόμενους πόντους, μειώνοντας σε 57-52 για τον Άρη κα δίνοντας νέα μορφή στην εξέλιξη του αγώνα.
Όμως κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση, έδωσαν το δικαίωμα στην ισπανική ομάδα, που «τρέχοντας» σερί 7-0 έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα στο +10 (64-54). Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, και με τον Σκέιλς σε ρόλο εκτελεστή, μείωσε σε 67-61, λίγο πριν το τέλος. Μέχρι το τέλος, οι δυο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ, με τους Ισπανούς να διατηρούν το προβάδισμα έως και τη λήξη. Στα τελευταία λεπτά, οι «κίτρινοι» ήταν άστοχοι από τη γραμμή των βολών αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικό έδαφος για την διεκδίκηση της νίκης. Τελικό αποτέλεσμα 76-74 υπέρ της Μάλαγα που πήρε το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα, σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.
ΜΑΛΑΓΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Καμπέζας 9 (2), Πιέτρους 4, Ροντρίγκεζ 15 (2), Χιμένεθ 2, Σάντσεζ 3, Ουέλς 8 (1), Βασιλειάδης 16 (4), Σαντιάγκο 9, Ντε Μιγκέλ 2, Τούσεκ 2, Φέισον 6
ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 8 (2), Σκέιλς 15 (2), Τσαλδάρης 11 (3), Ηλιάδης 7 (1), Μάσεϊ 15, Σιγάλας, Σεραπίνας , Καλαϊτζής, Ουίλκινσον 15, Γιαννούλης 2, Ραούφ 1
Αλέξανδρος Κουλούρης