Μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο με αυτά που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο μοιάζει με…έφηβο! Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος απέναντι στον Ιωνικό έκανε πράματα και θάματα…οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον Ατρόμητο στη νίκη απέναντι στους Νικαιώτες με 1-0. Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς το θέαμα ήταν κακό, ενώ το μόνο άξιο αναφοράς είναι το δοκάρι που είχε ο Μαγκντί στο 44’. Στο δεύτερο 45ο η ομάδα του Κοκότοβιτς βελτιώθηκε αισθητά, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αναπτυσσόταν ορθολογικά και συχνά πυκνά απειλούσε τον Ραμίρεζ κυρίως με τον Λουτσιάνο. Στο 68’ λοιπόν ο Βραζιλιάνος ανατράπηκε από τον Ουκάρ μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον τερματοφύλακα του Ιωνικού και έδωσε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Ιωνικό δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν σχεδόν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις κάτι καλό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, είχαν μια ελαφριά υπεροχή, ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία των Νικαιωτών δεν τους επέτρεπε να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν τον Ραμίρεζ.
Χαρακτηριστικό της εικόνας που επικρατούσε σχεδόν για 40 λεπτά, ήταν ότι οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις και από τις δύο πλευρές, προήλθαν είτε από κάποια στημένα, είτε από κάποια σουτ του Λουτσιάνο από μακρινή απόσταση τα οποία εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Ραμίρεζ.
Από εκεί και πέρα, με δεδομένο πως η ομάδα του Κοκότοβιτς ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, πίεζε συνεχώς τον Ιωνικό, ο οποίος είχε καταφέρει με την σφιχτή του άμυνα να μην κινδυνεύει ουσιαστικά από τον Ατρόμητο, που προσπαθούσε περισσότερο με σουτ από μακρινή απόσταση να πετύχει κάποιο γκολ. Σε ένα από αυτά λοιπόν, στο 44ο λεπτό, ο Μαγκντί έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο δοκάρι.
Στην αρχή του δεύτερου μέρους το σκηνικό δεν απείχε και πολύ από την εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο 45ο. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία του Ιωνικού ο οποίος έδειχνε πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές μάλιστα, ο Ονουάτσι έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έβγαλε στον Μπαστιανίνι ωστόσο αυτός δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Κοκότοβιτς ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους, είχαν σωστή ανάπτυξη και συχνά πυκνά απειλούσαν τον Ραμίρες κυρίως με τον Λουτσιάνο ο οποίος ήταν ασταμάτητος. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Ιωνικός να κλειστεί πίσω μη μπορώντας να κρατήσει μπάλα…και λογικό ήταν σε κάποια στιγμή να γίνει το λάθος.
Αυτό ήρθε από τον Ουκάρ στο 68ο λεπτό, όταν ο μέσος των Νικαιωτών βρήκε τον Λουτσιάνο από πίσω, ο Βραζιλιάνος έπεσε κάτω και ο διαιτητής του αγώνα ο κ.Γκαιτατζής σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο παθών ήταν αυτός που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Ραμίρεζ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.
Μετά το τέρμα του Λουτσιάνο, οι γηπεδούχοι…λύθηκαν δεν είχαν πια το άγχος του να πετύχουν το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη και απέδωσαν και σε κάποια διαστήματα και όμορφο ποδόσφαιρο. Το τελικό 1-0 υπέρ του Ατρόμητου είναι πέρα για πέρα δίκαιο, ενώ πλέον μετά από αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κοκότοβιτς έφτασε τους 30 βαθμούς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος(Κοκότοβιτς): Ανδριόλας, Ντόε, Παγώνης, Ολιβέιρα, Γεωργίου, Μαγκντί, Ιωάννου, Ρόβας, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Λαζανάς.
Ιωνικός(Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Κοτίτσας, Μελαμπιανάκης, Πουλόπουλος, Παβιό, Φανγκουέιρο, Κωλέτσης, Ουκάρ, Σωτήρχος, Ονουάτσι, Σίμος.
Διαιτητής: Γκαιτατζής (Δράμας)
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Τομαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Το φιλμ του αγώνα
Νίκος Τζαλίδης