Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα αξιοποιήσει τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ έχει ως μοναδικό στόχο ο Παναθηναϊκός στην αποψινή (19:00, Supersport) αναμέτρηση απέναντι στον Ηρακλή για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Φρεσκάρει την ενδεκάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας ο Μουνιόθ. Επιστρέφουν στο βασικό σχήμα οι Λεοντίου, Μάντζιος και Ρομέρο, πιθανώς και ο Βίκτορ. Εκτός αποστολής ο Νίνης. «Πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας», η οδηγία του Ισπανού προπονητή. «Δεν έχω μετανιώσει για τον Παναθηναϊκό», δηλώνει ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
Μόνο νίκη
Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα αξιοποιήσει τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ έχει ως μοναδικό στόχο ο Παναθηναϊκός στην αποψινή (19:00, Supersport) αναμέτρηση απέναντι στον Ηρακλή για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Βίκτορ Μουνιόθ θα προχωρήσει σε φρεσκάρισμα της ενδεκάδας του, αφού κάποιοι παίκτες έχουν δώσει συνεχείς αγώνες και χρειάζονται ανάσες εν όψει και των αναμετρήσεων με Ξάνθη και Ολυμπιακό για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.
Νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα θα είναι όπως όλα δείχνουν οι Λεοντίου, Μάντζιος και Ρομέρο, ενώ την επανεμφάνισή του μετά από έναν μήνα απουσίας θα πραγματοποιήσει ο Βίκτορ Σάντσεθ. Η ενδεκάδα αναμένεται να έχει ως εξής: ο Εμπεντε θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα στα δύο άκρα θα παίξουν οι Βύντρα (δεξιά) και Νίλσον (αριστερά). Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μόρις με επικρατέστερο παρτενέρ τον Γιάννη Γκούμα, χωρίς να αποκλείεται να πάρει τη θέση του ένας εκ των Άντονσον ή Μπίσκαν με φαβορί τον πρώτο. Στη μεσαία γραμμή ο Λεοντίου θα είναι ο ένας από τα δύο αμυντικά χαφ και ο δεύτερος, μάλλον, ο Τζιόλης, με τον Μπόβιο να είναι αουτσάιντερ. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής θα παίξουν οι Ρομέρο αντί του Νίνη και ένας εκ των Ίβανσιτς, Βίκτορ ή Θεοδωρίδη. Στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης θα είναι στην κορυφή και δίπλα του θα ξεκινήσει ο Μάντζιος αντί του Παπαδόπουλου.
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με χαλαρωμα σήμερα το πρωί. Ο Βίκτορ Μουνιόθ δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Έκι Γκονζάλες, Ηλία Κώτσιο, Σωτήρη Νίνη, Αλέξη Τζόρβα, Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, Σρντάν Άντριτς, Ιγκόρ Μπίστσαν, Άντονι Σέριτς, Φίλιππο Δάρλα και Θανάση Τσίγκα. Ο αποκλεισμός του Σωτήρη Νίνη έγινε για να προφυλαχθεί, αφού έχει ένα αιμάτωμα στο δικέφαλο.
«Δυνατά από την αρχή»
Ο Βίκτορ Μουνιόθ έχει αντιληφθεί πως η ομάδα του αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι σε κλειστές άμυνες και ελπίζει να μην επαναληφθεί αυτό και σήμερα. Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στους παίκτες του, τους ζήτησε να μπουν από την αρχή δυνατά στον αγώνα, αλλά παράλληλα να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους.
«Ο Ηρακλής θα παίξει σφιχτά στην άμυνα και θα πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Ο αντίπαλος θέλει τους βαθμούς γιατί είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μας περιμένει μια δύσκολη εβδομάδα με κρίσιμα παιχνίδια, αλλά προέχει ο Ηρακλής και σε αυτόν τον αγώνα θέλω να είστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό. Ο Ηρακλής έχει κάποιους παίκτες, όπως ο Ερέρα και ο Αλιούτα, και είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Εχει όμως και αμυντικά προβλήματα, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε», είπε ο Μουνιόθ.
Μαλεζάνι: «Δεν μετάνιωσα ποτέ…»
Μπορεί το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό να ήταν περιπετειώδες, ωστόσο ο ίδιος δεν μετανιώνει καθόλου για τον ενάμισι χρόνο που κάθισε στον πάγκο του «τριφυλλιού». Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, προπονητή της Ουντινέζε πλέον, που σε συνέντευξή του στην «Corriere» ρωτήθηκε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και απάντησε: «Οταν αποφάσισα να πάω στον Παναθηναϊκό ήθελα να κάνω μία νέα αρχή, διότι είχα βαρεθεί από κάποιες καταστάσεις στην Ιταλία. Ο Παναθηναϊκός με παρακολουθούσε και πριν από τέσσερα χρόνια και όταν με κάλεσαν κατάλαβα ότι έπρεπε να πάω εκεί όπου με ήθελαν πιο πολύ. Δεν το έχω μετανιώσει ποτέ. Υπήρχαν πολλά πράγματα για να ανακατασκευάσω, όπως μου αρέσει. Εγώ είμαι για να χτίζω. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζω τη δημιουργικότητά μου».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης