Νέα αρχή στην καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει κάνει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο 30χρονος τερματοφύλακας έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία την ασθένεια του Τζιανλούκα Παλιούκα και στους δύο αγώνες που έχει κληθεί να υπερασπιστεί την εστία της Άσκολι, έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του (απέναντι σε Λίβόρνο και Πάρμα).
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν ήταν εύκολο να παίξω καλά έπειτα από τόσο καιρό. Ωστόσο δεν τα παράτησα ποτέ», δήλωσε ο Έλληνας πορτιέρο στην «Gazzetta dello Sport», ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για παραμονή της ομάδας του στη Serie A. «Κυνηγάμε ένα μικρό θαύμα. Ελπίδες υπάρχουν ακόμα και πρέπει να τις κυνηγήσουμε για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας».
Ο «Ελέ» αναμένεται να είναι βασικός και στο επόμενο παιχνίδι της Ασκολι, εντός έδρας απέναντι στη Ρόμα, περσινή ομάδα του, αφού ο προπονητής του, Νέντο Σονέτι, τον εμπιστεύεται απόλυτα. «Ο τερματοφύλακάς μας ήταν πολύ καλός και με σωστές αντιδράσεις. Μπορεί όμως να βελτιωθεί, ειδικά στον τρόπο που βγάζει την ομάδα μπροστά», είπε ο Ιταλός κόουτς μετά το ματς με την Πάρμα.